Drona DJI Mavic Air 2, versiunea nouă a Mavic Air, a fost lansată oficial fără vreun eveniment special. Actualizarea este atractivă și are un preț bun. Detaliile tehnice sunt excelente și opțiunile suplimentare pentru pasionați mi se par foarte bune.

DJI Mavic Air 2

Detalii tehnice DJI Mavic Air 2

Senzor foto: 1/2″ CMOS 48 megapixeli, 24mm, f/2.8
Filmare: 4K Ultra HD, 3840×2160, 60 fps
Stocare internă: 8 GB
Card: microSD 256GB
Dimensiuni pliată: 180×97×84 mm
Dimensiuni extinsă: 183×253×77 mm
Greutate: 570 g
Baterie: 3500 mAh
Autonomie: 33 minute
Distanța maximă: 18.5 km
Preț: 799 dolari

DJI Mavic Air 2: păreri și preț

Am fost printre cei care au lăudat Mavic Air după lansarea de acum doi ani. Zona de drone era pe val atunci, tot mai interesantă, oamenii căutau produse compacte, dar în același timp să fie de încredere. Dronele chinezești ieftine se strică rapid, unele chiar în rucsac. Altele sunt luate de vânt sau pur și simplu scapă de sub control și se pierd. În schim DJI au reușit să facă produse solide, de încredere, chiar dacă au mai fost și accidente, dar nu s-a datorat calității acestora. În același timp tehnologia foto/video foarte bună a fost apreciată de utilizatori.

DJI Mavic Air 2 pare o actualizare foarte bună. Toate caracteristicile tehnice par îmbunătățite, camera foto performantă, stocare bună, autonomie mai mare, iar prețul este destul de atractiv. Compania chineză a renunțat la conectarea WiFi și a implementat o tehnologie wireless nouă, OccuSync, care spun ei că este mai rapidă la transferul de date. Rămâne de văzut cum ies testele.

ads

Drona are o autonomie de 33/34 de minute, ceea ce mi se pare mult comparat cu alte modele. Oricum, peste medie, iar distanța este de peste 18 kilometri. Senzorul de imagine este de 1/2 inch și 48 de megapixeli. Pentru lumină slabă se pot combina câte patru pixeli pentru a obține detalii mai bune, pozele fiind la 12 megapixeli. Filmează 4K la 60 de cadre pe secundă și se pot selecta multiple rezoluții și formate. Are soft pentru recunoașterea scenelor și optimizarea imaginilor. Include HDR și se poate face Timelapse la rezoluție 8K.

Tehnologia AirSense permite detectarea altor obiecte zburătoare, avioane, elicoptere și altele, pentru a evita accidentele. Vine cu senzori pentru obstacole, nu se lovește nici de copaci sau stâlpi. Are senzori speciali care permit aterizarea corectă când nu este lumină la sol. Noua dronă are de asemenea soft de navigație automat ca să nu îți bați capul prea tare și știe să urmărească un subiect în mișcare. Modul Point of Interest permite selectarea unui obiect și survolarea lui în formă de cerc pentru a reda mai bine subiectul. Modul Spotlight permite selectarea acelui punct, dar modul de zbor rămâne la controlul pilotului, nu face cercuri automat. Și sunt multe astfel de noutăți.

Drona DJI Mavic Air 2 se poate comanda din 11 mai la un preț de 799 dolari. Are o versiune completă, Fly More bundle, care include filtre speciale, geantă pentru transport, protecții pentru elice, stand de încărcare și baterii externe, care costă 988 dolari.

Via: The Verge, Wired