DJI MAvic Air este o mini-dronă ieftină care urmează să fie lansată oficial azi de producătorul chinez. Se pare că zona de drone compacte pentru luat în deplasare devine tot mai importantă, iar prețul este tot mai important în alegerea produselor. Dacă noua dronă este varianta mai ieftină pentru Mavic Pro, DJI tocmai a lansat anul acesta și versiunea mai ieftină a Osmo Mobile.

Mavic Air-min

Mavic Air este practic între modelul de top, care rămâne Mavic Pro și modelul mini, care în cazul lor ar fi DJI Spark. PRactic, are corpul lui Spark, dar cu elemente smart precum picioarele pliabile de la Mavic Pro. Camera foto frontală, dacă detaliile se dovedesc reale, ar urma să aibă senzor de 32 de megapixeli cu stabilizare pe trei axe, cu posibilitatea de a filma 4K la 60 de cadre pe secundă. Are de asemenea tehnologiile smart de navigație, se întoarce automat și toate celelalte invenții specifice DJI.

Una dintre noutățile lansate cu acest model este Visual Positioning System (VPS), un mod de navigație în interior, pentru cei care filmează în centre comerciale, Mall-uri, muzee și alte clădiri de genul ăsta. Drona nu pare să aibă un controller inclus, probabil este controlată din telefonul mobil, cel puțin așa se întâmplă cu modelele mai compacte. Probabil vor vinde separat un controller pentru cei care vor neapărat așa ceva.

Se pare că autonomia noii drone va fi de 21 de minute, la fel ca la Mavic Pro, în timp ce drona mini Spark avea doar 15 minute de autonomie, fiind criticată deseori pentru asta. Prețul noului model ar fi pe la 700 de dolari, ceea ce pentru zona de drone semi-pro este destul de ok. Mavic Pro are un preț de circa 1.000 de dolari, iar modelul Spark costă 400 de dolari.

DJI are un eveniment oficial la New York pe 23 ianuarie, peste aproximativ opt ore. Eu mă aștept să se confirme informațiile, vedem mai încolo.

Sursa: DroneDJ
Via: Mashable