A început oficial evenimentul Apple în care va avea loc lansarea iPhone 6S și 6S Plus, precum și dezvăluirea unor produse și servicii noi ale companiei. Lumea așteaptă noi minuni, dar nu cred că vedem ceva neobișnuit. Toate informațiile vor fi mai jos, în ordine cronologică.

eveniment apple

Văd prezentarea oficială a evenimentului pe canalul oficial Apple, dar în același timp urmăresc live text la The Verge și TechCrunch.

Eveniment Apple: noi lansări

Încă este muzică, dar începe conferința imediat, lumea e pe scaune, s-au stins luminile. Este clar că evenimentul va avea o componentă puternică legată de Apple Music, iar bloggerii fac speculații cine va fi vedeta care va fi prezentă pe scenă. Anul trecut a fost Bono & U2, o apariție nu tocmai apreciată, mai bine zis controversată.

Update: OneRepublic a fost pe scenă pentru încheierea evenimentului Apple.

Apple a reușit iar să adune câteva mii de oameni în sală, nu mai este niciun loc liber și se văd zeci de oameni în furnicar câutând un loc unde să stea jos.

Prezentarea începe, ca de obicei, plină de entuziasm, iar acum trec la prezentarea “minunatului an” pe care l-au avut pînă acum. “Apple va face câteva anunțuri foarte importante”, zice Tim Cook.

apple watch

Apple Watch

Primul gadget azi pe lista de discuții: Apple Watch. Pentru că folosesc Siri petru o mulțime de funcții, folosesc Apple Pay sau funcțiile Apple Health, pentru o viață mai bună. Conform studiilor Apple, ceasul are o rată de satisfacție de 97% în rândul utilizatorilor care l-au cumpărat. Tim Cook arată noua tabletă-gigant, iar Phil Schiller vine pe scenă să o prezinte.

Jeff Williams vine scenă pentru a prezenta noile funcțiile ale ceasului și noi short-cut-uri adăugate în interfață. Apple lucrează acum la adăugarea informațiilor de transport public pe hărțile Apple.

Apple anunță OS2.0 pentru Watch. Sunt disponibile acum 10.000 de aplicații pentru Apple Watch. Iar acum ele au acces mai mult la componente hardware pentru o experiență mai bună. Facebook Messenger a fost adaptat pentru ceas, sau aplicație GoPro prin care ceasul devine telecomandă pentru camera video.

Prezintă de asemenea accesorii noi și design-uri noi pentru ceas. Brățări Hermes și de asemenea fețe noi pentru ceas. Evident, noutățile nu sunt doar la nivel de brățări, ci și la culori: gold și roz, dar sunt și ate brățări noi.

tim cook ipad

Noul iPad Pro

Este într-adevăr cel mai mare push pentru tableta Apple din ultimii ani. “Cel mai mare anunț din istoria iPad de la lansare”, acum începe prezentarea.

Se confirmă iPad Pro, super-tableta cu ecran de 12.9 inch. Lâțimea de la iPad Pro este cât lungimea lui iPad Air, ecranul este prezentat ca mai bun decât Retina Display, cu 5.6 milioane de pixeli.

Procesorul este A9X – generația a treia cu 64 de biți – 2X lărgimea de bandă pentru memorie, 2X mai rapid pentru citirea datelor stocate. Zic ei că este de nivelul unui desktop. Oficialii Apple spun că este mai rapid ca 80% din laptopuri și portabile și are grafica mai bună decât 90% dintre laptopurile concurente. Nu e clar acum câtă memorie RAM are, doar că este mai multă.

Bateria ține 10 ore la noul iPad Pro. Au introdus un sistem de sunet stereo cu volum echilibrat după cum ții tableta. iPad Pro are grosimea de 6.9 milimetri, cântărește cam 710 grame. Apple a pregătit și un accesoriu, Smart Keygboard pentru iPad Pro, iar husa permite utilizatorilor să aibă un adevărat laptop/tabletă.

Apple Pencil – aduc primul stylus digital realizat special pentru iPad Pro. Se încarcă prin conectarea directă la tabletă , are un connector special. Poți scrie de mână și așa mai departe. Urmează demonstrații Microsoft, Adobe și apoi imagini 3D pentru doctori.

Prețul iPad Pro este de la 799 dolari (32GB), 949$ pentru 64GB și 1079$ petru 128GB. Apple Pencil 99 de dolari și Smart Keyboard 169 dolari.

apple-tv-specs

Apple TV – noile detalii

Apple spune că este Epoca de Aur a televiziunii, iar compania nu putea rata oportunitățile din domeniu. Viziunea Apple privind televiziunea este legată de fapt de aplicații și device-uri. Conținutul TV se vede acum pe tablete sau smartphone-uri, prin aplicații, iar Apple consideră că acolo este viitorul televiziunii.

Noul Apple TV are un sistem de operare nou, un magazin nou, un ecosistem nou. Eddy Cue prezintă noul set-top-box de la Apple. Cu telecomandă și focus pe voice-control, pe serviciile Siri. Telecomanda are touchpad care preia toate gesturile cunoscute fanilor Apple.

Trec acum exact la prezentare jocurilor Appe TV, focus pe gaming, pe multiplayer pentru jocuri.
Prezentarea Apple merge acum la zona de shopping online realizat prin Apple TV și cu ajutorul Siri.

Lansarea iPhone 6S și 6S Plus

Se anunță și noul iPhone în seara asta. Prezentarea începe în forță, cu Tim Cook pe scenă prezentând un clip promoțional. S-au confirmat acum ambele modele: iPhone 6S și iPhone 6S Plus.

Să vedem acum și ce tehnologii noi aduc noile terminale Apple. Un material premiul nou: aliaj de aluminiu creat la cererea Apple. Ecranele sunt acoperite cu sticlă nouă, mai rezistentă. Vin de asemenea cu noua opțiune de culoare: roz auriu, ca la ceas. “Sunt cele mai avansate terminale create pînă acum”, spun oficialii Apple.

Au adăugat procesoare noi, A9, pe 64 de biți, mai performant decât modelul anterior, dar aparent sub cel de la iPad Pro. Prezentarea continuă cu jocuri video pe iPhone. De asemenea, 3D Touch poate fi folosit pentru controlul mai bun al jocurilor, dacă sunt dezvoltate astfel. Camera foto este de 12 megapixeli la noua generație, cu filmare 4K.

 

Articolul original, înaite de actualizare

Dacă e miercuri este ziua Apple: va fi lansarea iPhone 6S și evident 6S Plus, va fi lansat un nou Apple TV, un nou serviciu de video streaming și gaming, un nou iPad cu ecran mare și multe alte noutăți. Nu mă aștept la vreo surpriză mare și vă invit pe blog la 20-00 pentru a urmări toate lansările.
Miercuri seara am să scriu aici live toate anunțurile Apple. Deocamdată vă redau principalele zvonuri.
Probabil o să fie streaming live pe site-ul Apple. Revin cu alte informații utile.

Zvonuri înainte de lansare

Evenimentul anual Apple este legat de iPhone. În primul rând terminalul care aduce cea mai mare parte a veniturilor Apple. Dacă laptopurile și desktop-urile Mac sunt o mică nișă, iPad este în scădere, iar creșterea iTunes nu este suficient de puternică, telefoanele sunt pe val. iPhone 6 și 6 Plus au avut mega-succes și se vând în continuare deși se discută despre noul model de luni de zile. La ce să ne așteptăm?

iPhone 6S. Unii se roagă să fie iPhone 7, eu nu cred. Apple are o tradiție de ani de zile și ar fi păcat să o încalce. 3G/3GS, apoi 4/4S, 5/5S, 6… 6S. Așa ar fi normal. Se cheamă S de la “speed” adică au îmbunătățiri legate de procesor, software, chestii sub capotă. Nu design, nu format, nu aparențe. iOS 9, poate 2 GB de RAM. Poate un procesor nou.

Ar putea avea o cameră foto și mai bună. Se zvonește că va fi o cameră video 4K. Abia aștept să aflăm detalii.

iPhone 6S Plus. Un model mare, cu aceleași îmbunătățiri.  Tehnologia Force-Touch de la laptopuri vine acum pe ecranele iPhone.

iPhone 6C ? S-a auzit că va fi o versiune ieftină, cu un display compact, ca 4S sau ca 5. Acum toată lumea scrie că nu va exista.

iPad Pro. Se pare că s-au confirmat zvonurile privind un iPad cu ecran de 12 sau 13 inch, care să concureze Surface și alte tablete 2-în-1 cu Windows. Este și tabletă, dar este și laptop la o adică, cu procesor puternic și dotări hardware bune.

Apple TV. Deși are ceva succes, serviciul nu a ajuns nici pe departe un succes de masă. Dacă țin bine minte anul trecut nici nu au anunțat nimic pe zona asta. Se pare că acum au făcut un mini-consolă, care să ruleze și jocuri, ăsta fiind noul unghi de abordare: jocuri video pe televizor. Plus noi chestii legate de streamingul de video.

Surse? PCMag, Mashable, Time.com