Asus a lansat atăzi oficial noi modele de laptopuri pentru creatorii de conținut din seriile ProArt Studiobook și Vivobook Pro. Oferă configurații multiple, în premieră variante Intel / AMD după preferințe. Iar marea noutate stă în Asus Dial, un sistem nou de control pentru creatorii digitali.

ASUS Create the Uncreated Product Portfolio

ASUS Create the Uncreated

Evenimentul online a fost botezat „Create the Uncreated”. Vor ca produsele din această serie să fie fix pentru creatorii digitali: fotografi, videografi, cei care lucrează cu grafică digitală. Varianta de top, care poate oferi atât putere hardware, design unic, dar și opțiuni excelente pentru accesorii și conectivitate rămâne ProArt Studiobook. Însă și laptopurile Vivobook Pro sunt din ce în ce mai puternice.

Asus Dial este o rotiță de control fizic încorporată pe noile laptopuri. Ea exista înainte la monitoarele Asus ProArt. Roata permite accesul la comenzi rapide definite complet de utilizator. Este o modalitate rapidă și ușoară de a accesa instrumentele pe care le utilizați cel mai mult. Este compatibilă cu Adobe Photoshop, After Effects, Lightroom și Premiere Pro. ASUS Dial poate controla, de asemenea, orice aplicație construită pentru comenzile Microsoft Surface Dial.

ads

ProArt Studiobook

Acum doi ani, pe vremea când se făcea IFA Berlin, am văzut lansarea seriei Asus ProArt StudiBook. Acum au fost adăugate noi modele, ProArt Studiobook 16 OLED precum și Studiobook Pro 16 OLED.

Modelele de top includ procesoare Intel Xeon și grafică de top NVIDIA RTX A5000, suportă memorii RAM 64 GB cu frecvențe de 3200 MHz, slot PCIe 4.0×4 NVMe M.2 pentru SSD. Ecranul OLED are formatul 16:10 și rezoluția 3840×2400 pixeli. Contrast maxim, timp de răspuns mic, lumină albastră redusă cu 70%. Aduce conectivitate HDMI 2.1, Thunderbolt 4.0, Gigabit LAN, Wifi 6, ESS Sabre HiFi DAC. Plus reader SD Express.

Modelul fără Pro, cel de bază, are procesoare AMD Ryzen 5000 și grafica NVIDIA GeForce RTX 3070. Suportă memorii rapide și stocarea pe SSD (PCIe 3.0×4 NVMe M.2). Ecranul și opțiunile de conectivitate sunt similare.

Vivobook Pro 14/15/16

Sunt modele noi și în seria Vivobook Pro, pe diverse formate, de la cel compact, la noua dimenziune de 16 inch adoptată masiv de taiwanezi. Sunt diverse modele, cu dotări cât mai variate.

ASUS Vivobook Pro 14/15 OLED este una dintre noutățile seriei, concepută pentru a atrage un public mai tânăr, dar profesionist. Pentru cei care acordă atenție esteticii și designurilor mai elegante. Tinerii creatori preferă un produs care combină performanța și productivitatea pentru a accelera multitaskingul.

Dotările hardware merg până la pocesorul mobil AMD R9-5900HX și GPU NVIDIA RTX 3050. Includ WiFi 6 (802.11 ax) 2×2 pentru un transfer mai rapid de date, memorii dual channel 8GB sau 16GB DDR4 3200. Ecranul este OLED, ajunge la rezoluție 4K, format 16:10 sau 16: 9 FHD. Are gamă de culori 100% DCI-P3 și raport de contrast 1.000.000: 1. Laptopurile sunt subțiri și ușoare, cântărind 1,4 kg și având grosime 18,9 mm (14 ”) până la 1,65 kg și 18,9 mm (15,6”).

Vivobook Pro 14X / 16X OLED este situat între Zenbook Pro și seria Vivobook. Din punct de vedere al designului este mai puțin minimalist, dar nu la fel de colorat ca Vivobook-urile noastre obișnuite. Folosește o nouă acoperire cu textură care ajută la prevenirea amprentelor și a petelor. Panoul este un OLED 16:10 4K (16”) / 2.8K (14”) cu raport de contrast 1 la 1. Tastatura are un design distinct, cu o codificare clară a culorilor pentru diferite grupuri de taste.

Pentru IO, în partea stângă există două porturi USB și LED-urile indicatoare de alimentare și baterie. În partea dreaptă se află mufa de alimentare, un alt port USB de dimensiuni complete, un port HDMI , port USB tip C și, în cele din urmă, un cititor microSD și o mufă combo de 3,5 mm. Privind performanța, am ajuns la procesorul AMD Ryzen 9 5900HX Mobile și la un GPU Nvidia RTX 3050 Ti. De asemenea, are un SSD M.2 și o baterie de 96 Whrs (16 ”) / 63 Whs (14”) pentru a permite fluxului de creativitate.