Am văzut la IFA Berlin 2019 laptopurile noi de la Asus, iar în acest articol încerc să vi le prezint în detaliu. Orice întrebare este binevenită. Am văzut și ceasul inteligent Asus Vivowatch SP.


Asus ProArt Studiobook One, Pro X sunt noile laptopuri vedetă lansate de taiwanezi la IFA Berlin și avem și modelele Studiobook 15/17 și Studiobook Pro 15/17. Seria este destinată creatorilor digitali, cei care lucrează la proiecte 3D, grafică, filme și alte soluții multimedia complexe care au nevoie de putere de procesare maximă.

Asus Zephyrus S este noul vârf de gamă pe gaming cu ecran care are rata de refresh 300Hz. Asus B9 este un nou laptop ultrasubtire și puternic, cu standard de rezistență de nivel militar.

Asus a lansat ProArt ca un brand pentru monitoarele dedicate artiștilor grafici. Acum aduce ProArt în rândul laptopurilor, realizând o serie de dispozitive pentru creatorii de conținut digital. Vârful de gamă ProArt StudioBook One nu l-am văzut încă, revin pe tema asta cum dau de el.

Asus ProArt Studiobook Series

Laptopurile ProArt Studiobook sunt solide, foarte bine dotate hardware și sunt compatibile cu toate aplicațiile preferate de creatorii digitali. Studiobook Pro X este cel mai subțire și ușor model, probabil cel mai scump din serie. Studiobook 15 este compact și ușor, tocmai bun de luat pe drum, dar are specificațiile unui laptop de gaming, cu RTX2600 și Intel Core i9. Studiobook Pro 15 în schimb vine cu Nvidia Quadro pentru creatorii digitali (la fel și Pro 17). Iar Studiobook 17 și este varianta mai mare, mai puternică, dar este de asemenea mai greu de cărat și mai voluminos.

Studiobook Pro X are un display de 17 inch în corpul unui laptop de 15 inch, datorită marginilor ultra-subțiri ale ecranului. Asta a permis obținerea unui raport ecran-corp de 92%, aspectul imaginii fiind de 16:10. Ecranul oferă o acoperire de 97% a spectrului de culori DCI-P3 și o acuratețe ridicată în redarea culorilor. Este genul de laptop care suportă procesoare Intel Xeon și Nvidia Quadro RTX 5000, pentru a lucra la CAD/CAM și proiecte grafice complexe. Raid-ul 0 conectat direct la procesor susține cea mai rapidă stocare posibilă, cu viteze de transfer de până la 6 GBps în comparație cu lățimea de bandă tradițională de 4 GB.

Asus ProArt StudioBook Pro X este primul model din serie care integrează ScreenPad 2.0. Acest ecran tactil secundar interactiv cu funcție de touchpad aduce o interfață intuitivă, similară celei de pe un smartphone, dar poate fi utilizat și ca touchpad clasic, caz în care detaliile de pe ecran nu se mai văd și el recunoaște doar mișcările mâinii.

Cel mai puternic model este ProArt StudioBook One. Afișând emblema RTX Studio și fiind primul laptop care integrează placa video Nvidia Quadro RTX 6000, acesta e cel mai puternic notebook din lume în privința capabilităților grafice. Ffolosește procesoare Intel Core i9 astfel că permite editarea clipurilor video 8K și manipularea datelor într-un mod mai eficient.

ProArt StudioBook One dispune de unul dintre cele mai eficiente sisteme de răcire, având un modul termic realizat dintr-un aliaj din titan – similar materialelor din industria aeronautică – proiectat pentru a optimiza debitul de aer aspirat și evacuat. Prin deschiderea capacului, mecanismul balamalei înclină carcasa la un unghi de până 4.57° pentru a maximiza intrarea aerului rece în interior. Componentele generatoare de căldură – incluzând procesorul, unitatea de procesare grafică și sistemul termic – sunt amplasate sub ecran pentru a asigura confortul în utilizare chiar și atunci când laptopul este ținut în poala utilizatorului.

Ecranul său este 4K UHD validat Pantone și are rată de refresh de 120 Hz. Este acoperit cu sticlă dintr-o margine în alta. Are acoperirea de 100% a paletei Adobe RGB și indicele Delta-E < 1. Revin cât de repede pot cu imaginile tuturor produselor, cu detalii privind disponibiltatea în România și preț recomandat. [caption id="attachment_320341" align="aligncenter" width="600"] Asus ZenBook Pro Duo[/caption]

Zenbook Pro Duo

Am revăzut și laptopul cu două ecrane, Zenbook Pro Duo, pe care îl văzusem la un eveniment în România. Noul ZenBook Pro Duo a fost adus la noi în premieră în Europa, după ce a captat atenția globală prin noul ScreenPad Plus integrat. Are sub display un ecran tactil secundar de 14″ plasat de-a lungul întregii tastaturi, care interacționează perfect cu ecranul principal de 15″, îmbunătățind interactivitatea cu notebook-ul și lucrul la proiecte creative.

Am mai văzut și alte două dispozitive pentru creatorii de digital. ProArt Station D940MX este o stație de lucru compactă, de tip desktop, adresată creatorilor de conținut și profesioniștilor media. Având o carcasă cu volumul de doar 8 litri, este unul dintre cele mai mici desktop-uri de pe piață, dar care poate dezvolta performanțe incredibile, grație unei plăci de bază cu două părți găzduind procesorul puternic, GPU-ul și memoria. Computerul este echipat cu Intel Core i9 și până la 64 GB memorie DDR4 2666MHz, grafică Nvidia Quadro RTX 4000 sau NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, stocare duală – 512GB PCIe SSD și 1TB HDD, și cu conectivitate ultra-rapidă, având două porturi cu Thunderbolt 3 pe panoul frontal.

ASUS ProArt Display PA32UCG este primul monitor profesional cu HDR 1600 și rată de refresh variabilă de până la 120Hz. Cu rezoluție 4K UHD și iluminare mini LED, acesta oferă luminozitatea și acuratețea coloristică de top în cadrul industriei pentru fluxurile vizuale critice ale producătorilor de film, ale emițătorilor de conținut și ale dezvoltatorilor de jocuri. Are o luminozitate de 1000 de lumeni pe întregul ecran, cu un maxim de 1600 de lumeni și o rată de contrast de 1.000.000: 1, este certificat Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG) și HDR10.

Galerie foto