Asus a lansat azi oficial în România vedeta laptopurilor de gaming ROG Zephyrus Duo 15, am reușit să îl deschid și să vă arăt câteva lucuri înaintea tuturor. Este atât pentru profesioniștii jocurilor video care au nevoie de peformanță pe drum, cât și pentru cei care vor să fie mai eficienți la editare video, foto și aplicații intensive precum cele cu grafică 3D. Oferta detaliată e la final.


Detalii tehnice Asus ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

Display: 15.6 inch 4K 60Hz / FHD 300 Hz
ScreenPad Plus: 14.1 inch 4K 60 Hz
Procesor: Intel Core i9-10980HK
GPU: Nvidia RTX 2080 Super
Memorie: 32 GB RAM
Stocare: 2 TB SSD RAID0
Altele: încărcare USB Type-C / Thunderbolt 3
OS: Windows 10
Baterie: 90Wh
Preț: 22.799,99 lei

Lansarea ROG Zephyrus Duo 15

Asus ROG Zephyrus Duo 15 (GX550) este primul laptop de gaming cu două ecrane. În plus, vine și cu procesoare Intel din generația a zecea și cu grafică Nvidia RTX Super. Procesoarele Comet Lake-H pot să urce la frecvențe de 5.3 GHz pentru experiențe de gaming intense. Vedeta plăcilor video este disponibilă pe el: Nvidia GeForce RTX 2080 Super. Abia aștept să fac toate testele hardware.

Utilitatea celor două ecrane este multiplă. Practic pe unul poți vedea informații suplimentare care fac diferența în jocurile video. Poți vedea hărți extinse, poți vorbi cu colegii de echipă și multe altele. Poziția ecranului este de asemenea mult mai bună, fiind ridicat spre utilizator. La fel, dacă ești profesionist, poți avea aplicația de control pentru streaming sau alte aplicații de editare video sau audio, în timp ce pe ecranul principal rulează jocul video sau alte aplicații.

Oficialii Asus au insistat în special pe noul sistem de răcire care are liquid metal, care scade temperatura medie cu 8 grade. Ecranul secundar se ridică nu doar pentru a vedea mai bine, ci și pentru a facilita răcirea. Au pus și o mufă USB Type-C cu Thunderbolt 3 care permite încărcarea cu un alimentator similar cu cel de telefon, foarte mic ca dimensiuni.

Unul dintre scenariile unice pentru acest laptop este gaming și streaming simultan datorită ecranului secundar. Pe acesta se pot menține toate aplicațiile necesare unui streaming reușir, în timp ce pe ecranul principal jocul rulează la setări maxime.

Screen Xpert este un soft special Asus care permite tranziția fluentă de pe ecranul principal pe cel de-al doilea display ScreenPad Plus. Poți crea comenzi customizate pentru Quick Keys și multe altele. De asemenea, Armoury Crate, soft dezvoltat de Asus, permite un overclocking mai simplu și experiențe la putere maximă.

Ecranul principal poate fi ales fie la rezoluție 4K sau poate fi unul  Full HD cu rată de refresh 300Hz pentru cele mai active jocuri de tip Shooter. Este de asemenea compatibil cu Nvidia G-Sync. Pentru pasionații de sunet, Asus a inclus la acest laptop ESS Sabre HiFi DAC care oferă audio High-Res. Difuzoarele sunt stereo, dar sunetul este mai calitativ dacă aveți căști de calitate.

Laptopurile Zephyrus includ noua balama care permite ridicarea tastaturii / ecranului secundar, pentru o răcire mai activă. Active Aerodynamic System (AAS) permite la Zephyrus Duo 15 o deschidere de 28.5mm care crește fluxul de aer cu 30% comparat cu versiunea tradițională. Răcirea este asigurată de o nouă soluție liquid metal care înlocuiește pasta standard pentru procesor, permite performanțe cu 10% mai mari decât pasta obișnuită.

Oferta pe piața locală

Pe piața locală au fost lansate două configurații Zephyrus Duo 15 (GX550), prețurile pornind de la 17.299,99 lei (taxe incluse).

Prima configurație are la bază un procesor Intel Core i7-10875H tactat la 2,3 GHz (cu frecvență de până la 5,1 GHz), placa grafică Nvidia GeForce RTX 2070 Super cu design Max-Q și 8GB memorie GDDR6, ecran FullHD cu timp de răspuns de 3 ms (GTG) și rată de refresh de 300 Hz, 32 GB DDR4-3200 RAM, stocare de 1TB pe SSD M.2 NVMe PCIe 3.0, conexiune de rețea Wi-Fi 6 (Gig+) alături de portul Gigabit LAN și port Type-C USB 3.2 Gen 2 cu Power Delivery, Display Port, G-Sync și Thunderbolt 3 printre altele.

Echiparea de top GX550LXS-HC060T cuprinde procesor Intel Core i9-10980HK la 2,4 GHZ (până la 5,3 GHz), accelerator video Nvidia GeForce RTX 2080 Super cu design Max-Q, ecran 4K UHD (3840 x 2160) la 60 Hz cu acoperire 132,70% sRGB și 100% Adobe RGB și stocare amplă cu două SSD-uri de 1TB M.2 NVMe PCIe 3.0 în matrice RAID 0 și o cameră externă pentru streaming 1080P la 60 de cadre pe secundă. Prețurile acestei configurații pornesc de la 22.799,99 lei (taxe include) în funcție de comerciant și disponibilitate.

Cumpărătorii vor primi și jocul Dying Light 2

Lansarea pe piață a laptopului Zephyrus Duo 15 este acompaniată de o promoție cu un joc bundle. Cumpărătorii unui GX550 vor primi un cupon prin intermediul aplicației Armoury Crate. Acesta va putea fi folosit la revendicarea unei chei de activare a jocului Dying Light 1 & 2 de pe platforma GamesPlanet.com.

Galerie foto