Am fost ieri la evenimentul de final de an Digi. Compania a prezentat și cifre privind evoluția afacerii în 2022, dar și planuri de viitor. “Vom încerca să păstrăm tarifele, dar nu putem garanta”, a spus CEO-ul companiei, Serghei Bulgac. Declarația vine după ce Orange, Vodafone și Telekom au majorat prețul anumitor abonamente anul acesta.

CEO-ul companiei, Serghei Bulgac

Creștere în toată Europa

Deși a fost obligat să vândă divizia din Ungaria, veniturile grupului Digi au crescut în 2022, comparat cu anul anterior. Pe primele nouă luni din 2022 au încasat 1.162 milioane de euro, față de 933 de milioane de euro în aceeași perioadă din 2021 (cu tot cu Ungaria). Cea mai mare divizie după România este cea din Spania.

”Anul acesta a fost un an extraordinar. În primele nouă luni, am avut o creștere de 20%, creștere realizată atât în Spania, cât și în România, adică operațiunile principale. Mesajul cheie este că în 2022 prin creștere organică am putut să înlocuim complet vânzarea business-ului din Ungaria”, a spus el.

“Per total, la sfârșitul anului ne așteptăm la o cifră de afaceri de aproximativ 1.5 miliarde de euro, în linie cu rezultatul de anul trecut, cu o țară mai puțin. A fost un an bun, a fost un an în care clienții ne-au susținut în ambele piețe mari pe care le avem”, a spus Serghei Bulgac.

Grupul Digi are acum peste 20 de milioane de clienți (abonați RGU – revenue generating unit). Digi are 4.7 milioane de abonați la telefonie mobilă în România și 8.7 milioane în total, la nivel de grup. În Spania, Digi are 3.6 milioane abonați de telefonie mobilă. În România, compania mai are 5.4 milioane de abonați la cablu TV și 4.8 milioane de abonați la servicii de internet fix.

Operatorul este prezent și în Italia, dar la nivel mai mic. Recent, au deschis două noi divizii europene. Una în Portugalia și una în Belgia. Oficialul Digi a spus că noile divizii sunt în faza incipentă, compania trasând în prezent planul de dezvoltare în aceste țări.

”În Portugalia, de exemplu, am intrat pentru că am identificat faptul că prețurile de acolo sunt decalate față de media europeană, iar categoria de servicii disponibile nu este foarte variată, existând posibilitatea de a veni cu servicii noi în ofertă”, a explicat Valentin Popoviciu, vicepreședinte Grupul Digi.