Am fost pentru al patrulea an consecutiv la Summer Well Festival, evenimentul organizat de Orange la Buftea, pe domeniul Stirbey. A devenit o adevărată tradiție să mergem în august la festival și atmosfera de acolo este incredibilă.

Puteți găsi pe blog și cum a fost în anii trecuți (2016, 2015, 2014).

Este foarte adevărat că Bucureștiul duce lipsă de evenimente muzicale majore, dar alternativa oferită de Summer Well este o locație plăcută, cu pădure, lac și un cadru prietenos și foarte multe suprize la fața locului, nu doar muzică adusă de trupe neconvenționale. Așa că pot spune fără grijă că Summer Well a devenit cel mai mare festival de muzică alternativă din capitală.

Anul ăsta Orange a oferit în cadrul festivalului Wi-Fi gratuit pentru toți participanții, precum și trafic gratuit de date. Am primit și un SIM cu 10 GB de date mobile.

Au avut o noutate în 2017, porțile s-au deschis de vineri seara, când a fost organizat un picnic de noapte pe Domeniul Stirbey. Orchestra Simfonică București a avut un eveniment special, interpretând piese arhicunoscute în manieră clasică. Noi am fost în prima zi de festival, pe 12 august, am stat pînă noaptea în așteptarea ploii de stele. Line-up-ul de sâmbătă a fost compus din: Interpol, Metronomy, The Kills, HONNE, Oh Wonder.

Partenerii evenimentului au organizat acolo o serie întreabă de surprize. Cei de la Orange au o zonă de experiențe pentru fanii tehnologiei unde am descoperit o mulțime de lucruri interesante. La intrare era o bicicletă pentru cei care vor să susțină proiectul de educație Digitaliada. Este una dintre cele mai frumoase inițiative ale lor, care pune la un loc tehnologiile digitale, gadgeturile și procesul de educație al copiilor. Din punctul meu de vedere doar învățarea „în joacă”, bazată pe tehnologie și pe programe smart va reuși să readucă interesul generației tinere pentru învățare.

Pe bicicleta de la Summer Well fiecare km pedalat însemna o donație de 10 euro pentru a susține educația digitală din mediul rural. Am prieteni care au pedalat zeci de kilometri pentru asta. Noi ne-am oprit la standul cu PlayStation VR și am descoperit acolo cele mai noi jocuri pentru headset-ul celor de la Sony. Erau mulți și în zona de experiențe Huawei. Exista și o zonă pentru copii unde aceştia s-au putut juca împreună cu personajele lor preferate Millidge şi Doig, se vor putea înscrie la concursul de fidget-spinnere, erau și premii surpriză.

Era și nelipsita zonă de Smart Home, unde am aflat mai multe despre locuința conectată și inteligentă a viitorului și ce putem face practic astăzi. De asemenea, zona de mașini conectate, am văzut mai multe modele.

Evident, nu lipsea zona de relaxare Orange TV Go Relax Area, unde se vizionau filme pe un ecran. De asemenea, Orange Power up, participanții la festival au avut posibilitatea să-și încarce gratuit și în siguranță smartphone-ul sau tableta cu ajutorul dispozitivelor amenajate în apropierea zonelor de experiență. Gifgif The Summerwell Gif Selfie era instalația cu ajutorul căreia îți puteai crea nu doar un selfie ci chiar un Gif de festival împreună cu prietenii. A fost și un balon cu aer cald unde puteați vedea de sus tot domeniul, plus multe alte surprize și premii de la organizatori. Mi se pare un festival extrem de interesant și sigur o să merg și în anii următori.

Galerie foto