„România este una din piețele cheie pentru Dell în regiune”, a declarat David Spruyt, manager pe SMB și consumer în zona Europei Centrale pentru compania americană specializată în computere. Oficialii Dell au încercat să explice rezultatele modeste ale companiei la început de 2012, care au trimis la podea valoarea la bursă a acțiunilor. Printre altele, au asigurat că Dell nu va intra pe zona low end pentru a concura liderii în vânzări și pentru a câștiga cotă de piață. Să vedeți pozele de la Muzeul Aviației…

Dragoș Mateescu, manager SEEurope și David Spruyt, manager pe CEE la Dell
Dragoș Mateescu, manager SEEurope și David Spruyt, manager pe CEE la Dell

Click pe imagini pentru mărire…

Dell a avut la început de an rezultate nu tocmai pozitive, -4% la venituri și -27% la profitul pentru T1 2012. Compania a și pierdut vreo 10% din valoarea acțiunilor pe bursă. Dar în cifrele raportate de Dell existau și indicii pentru viitor. Valoarea veniturilor pe zona enterprise – soluții și servicii business – a crescut cu 2%, iar pe zona SMB – small and medium business – au crescut cu 4%.

Oficialii companiei au reafirmat faptul că România este o piață cheie pentru afacerile în regiune. Sunt pe locul patru în studiul IDC pe trimestrul 1 2012, atât pe laptopuri, cât și pe desktop, conform IDC.

ads
IDC - trimestrul 1 din 2012 - portabile
IDC - trimestrul 1 din 2012 - portabile

„Vom face angajări și vom investi în această piață”, a promis David. El a mai spus că, în martie și aprilie Dell au fost locul 1 pe piața locală ca venituri totale din vânzările pe piața din România.

Principalul partener Dell pe piața locală este Network One Distribution (NOD), respectiv fostul Asesoft. Compania condusă de Răzvan Ziemba a reafirmat că Dell este cel mai important partener NOD pe piața locală, generând cele mai multe vânzări. Din câte știu eMAG era cel mai mare vânzător de produse Dell.

Din păcate nu am văzut multe produse cu adevărat noi. Am văzut celebrul All in One, niște modele Alienware nu tocmai noi, dar și – surpriză – un laptop Dell Mercedes SLK.

Dell Vostro 3360 Mercedes SLK
Dell Vostro 3360 Mercedes SLK

Și pentru cei care nu cred….

 

Dell Vostro 3360 Mercedes SLK
Dell Vostro 3360 Mercedes SLK

Muzeul Aviației este genial și clar merită o vizită. Vom reveni altădată pentru un articol detaliat – sunt invenții despre care n-am auzit niciodată, precum racheta în trepte inventată de un român. Pe lângă cele deja faimoase. Mi se pare genială reclama din 1900 de genul „primul avion fără elice care chiar zboară” – reacția lui Traian Vuia.

Promit că revin pe tema asta.

[nggallery id=376]

Galerie foto