Fenomenul digitalizării este tot mai accentuat în companii, instituții și în viața fiecăruia dintre noi, iar pandemia a accelerat acest trend spre viitor, a declarat Catherine Chen, corporate senior VP al Huawei. Lumea în schimbare este redefinită de cei talentați, spun oficialii companiei în cadrul European Innovation Day 2020.

Țările lumii recunosc astăzi că viitorul stă în digitalizare. Iar noua pandemie a accelerat această transformare care afectează toate industriile. Cei talentați vor redefini schimbarea, așa că acum este imperativ să îi educăm și să îi descoperim pe cei pasionați de acest domeniu.

Conform studiilor publice, peste 10 ani vom avea nevoie de încă 10 milioane de specialiști IT&C față de numărul celor pe care îi avem astăzi. Nu putem aștepta ca tinerii care ies de băncile școlii să fie toți genii. Dar îi putem educa, îi putem identifica pe cei talentați și îi putem pregăti pentru ce va fi nevoie peste 10 ani.

Planul Huawei pentru cei talentați în IT

În primul rând, specialiștii IT nu trebuie căutați doar la cursurile universitare. Putem găsi în mediul privat și în instituții oameni talentați de care industria IT&C are nevoie mai mult ca oricând. Oameni care să asigure că cercetările tehnologice teoretice pot fi transpuse în practică.

Să luăm de exemplu tehnologia 5G. În 2008, un profesor din Turcia, Erdal Arikan, publica o lucrare teoretică despre „polar codes” (un cod polar se referă la un cod liniar de corectare a erorilor de bloc). Specialiștii Huawei au recunoscut abia în 2010 potențiala aplicare practică a acestei teorii pentru tehnologia 5G.

Din 2018 codurile sunt parte a standardelor internaționale 5G. Pe scurt, a definit o nouă metodă de transmitere a datelor care permite depășirea limitelor anterioare pentru vitezele de download și upload. Au redus complexitatea echipamentelor și a asigurat vitezele maxime obținute astăzi de rețelele de ultimă generație.

Huawei este de asemenea un mare suporter al oferirii de oportunități egale pentru femei. Numai prin IT&C și educație digitală pot ele să aibă astfel de oportunități într-o industrie care este dominată de bărbați. Doar 30% dintre specialiștii IT sunt femei astăzi. Industria IT trebuie să devină mai accesibilă pentru femei și să existe programe de educație pentru femei. Huawei a sponsorizat pînă acum peste 30.000 de studenți prin programul Seeds for the Future. Compania va lansa un proiect care va oferi investiții și sprijin pentru invovații realizate de femei.

Acum 20 de ani, Huawei deschidea primul său centru de cercetare și dezvoltare în Suedia. Primul pas al companiei în Europa. Acum compania este prezentă în toate țările din Europa și a avut o contribuție importantă în toate economiile din care face parte. Au 30.000 de angajați și 23 de centre de centre în Europa. Aproape 16,4 miliarde de euro pe an sunt investiți în economia europeană. În 20 de ani au contribuit enorm la industria IT&C de pe bătrânul continent.

Conferința online continuă și mâine

Conferința European Innovation Day 2020 are loc acum în Polonia și poate fi urmărită online și mâine. Eu am să revin cu informații despre ea. Conferința va fi organizată în următorea perioadă în mai multe țări europene.

Focusul fiind pus pe digitalizare, vor fi prezentări din industrie și academice privind cele mai importante tehnologii digitale. Vor fi discuții despre Inteligența Artificială, 5G, Cloud Computing și IoT, precum și studii și aplicații industriale.