Fintech OS, start-up-ul românesc fondat de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț în 2017, a lansat ieri a doua versiune a platformei digitale pentru banking și asigurări. FintechOS 20 “Genie” permite lansarea unei noi generații de produse și servicii digitale care țin de împrumuturi bancare, conturi de economii sau de asigurări și pensii, pe baza datelor în continuă evoluție cu care interacționează orice bancă sau companie de asigurări.

Recent, FintechOS a atras o finanţare de 1,1 mil. euro de la mai multe fonduri şi investitori privaţi. Capitalul total ridicat în faza de seed a atins 2,7 milioane euro şi permite FintechOS să intre în fază de scalare globală. Asociații au transferat toate părțile sociale deținute către o societate în curs de înregistrare în Olanda, Fintech OS Holding BV, care va deveni asociatul unic al companiei înregistrată în România.

FintechOS 20 permite hiper-personalizarea experienței digitale a clienților prin capacitatea unică a tehnologiei FintechOS de a integra date din peste 100 de surse externe. De asemenea introduce inteligența artificială, chatbot și machine learning, precum și a unui motor financiar de ultimă generație pentru a permite instituțiilor financiare crearea de produse și oferte personalizate în timp real și distribuirea acestora prin orice canal digital (e.g. Web, mobile, chatbot, API). Fintech OS permite instituțiilor financiare reducerea drastică a costurilor operaționale în domeniul financiar bancar. Include peste 20 de soluții de automatizare preconfigurate care digitalizează și automatizează procese fundamentale precum KYC (Know Your Customer), analiză avansată de risc, scoring și rating automatizat, comunicare prin orice canal digital, prelucrarea documentelor electronice sau fluxuri de aprobare complexe și decizii automatizate.

Tedor Blidăruș a confirmet ieri evoluția spectaculoasă a veniturilor, o creștere cu peste 500% față de 2018, care plasează FintechOS în topul companiilor de inovație în tehnologie cu cea mai rapidă evoluție din regiune. Noua platformă va susține această tendință. Odată cu noua versiune, FintechOS va investi masiv în dezvoltarea ecosistemului de parteneri în piețele cheie pentru extinderea rapidă a afacerii. Compania va fi susținută puternic în acest proces de extindere a operațiunilor pe piețele externe de alianțe strategice și de o comunitate de specialiști certificați pentru comercializarea și implementarea soluțiilor bazate pe tehnologie FintechOS.

Printre clienţii Fintech OS se numără jucători precum ERSTE, Vienna Insurance Group, TBI Bank, Orange Money, NN, Hyperion sau Idea Bank.