Am fost astăzi la Ziua Inovației, eveniment din cadrul maratonului Zilele Biz. La a 15-a ediție, evenimentul Biz reunește ca în fiecare an cei mai importanți oameni din business, dar și antreprenori care acum vor să se afirme.

0001

Nu am reușit să ajung dimineață la deschidere, dar am venit după prima pauză de cafea și am prins o discuție super interesantă.

L-am prins pe scenă pe Antonio Eram, fondator și CEO al Netopia și care acum are un proiect start-up în Mexic: în scurt timp soluția lor de micro-plăți ar putea ajunge la o evaluare de 500 de milioane de dolari. Netopia este deja unul dintre cei mai mari procesatori de plăți digitale și mobile de la noi, dar ideea lor a fost să atace o piață deschisă, fără competiție prea mare, unde să aibă potențial de a crește nelimitat. Iar Mexicul se pare că a fost ignorat de marii jucători din industrie care au mers cu astfel de soluții în Africa sau Asia.

ads

0005

Am văzut-o apoi pe Dana Demetrian, vicepreședinte executiv retail și private banking la BCR, care a vorbit despre inițiativele antreprenoriale din bancă și ce face ei pentru a stimula angajații. BCR pare să fie printre băncile cele mai interesate de tehnologie și digital, iar acest lucru nu poate să fie decât pozitiv pentru utilizatori.

0007

Am avut ocazia ulterior să îi văd pe Claudiu Butacu (foto sus) și pe Mihai Toader-Pasti, cei care au inventat casa EfdeN, prima locuință sustenabilă made in România. Au făcut spectacol, ca de obicei, iar proiectele lor îmbină ecologia cu partea practică, cred că orice om interesat de soarta planetei trebuie să adopte cât mai multe tehnologii și soluții responsabile în privința mediului.

Sesiunea moderată de Victor Kapra a fost de departe cea mai interesantă.

A urmat apoi prezentarea desăre ”Tehnologiile viitorului” în opinia Samsung România. Tehnologia joacă un rol important în definirea stilului de viață al fiecăruia dintre noi, iar noile tehnologii vor avea, cu siguranță, un impact considerabil în productivitate, dar și în felul în care fiecare dintre noi ne distrăm sau ne asigurăm locuința. Despre soluții inteligente. La final, o prezentare de revoluția Internet of Things.