Richard Yu, CEO al Huawei, vorbește pe scena CCIB (Barcelona International Convention Center) în deschiderea Mobile World Congress 2018 despre lansările de anul ăsta. Deocamdată nu avem un flagship Huawei, se zvonea înainte de eveniment depsre un laptop și un smartwach. Vă scriu din timpul evenimentului.

Huawei MateBook X Pro

Este un laptop ultraportabil cu touchscreen de 14 inch, protejat de Cornig Gorilla. Este un display LPTS cu rezoluție 3000×2000 pixeli, are 1,33 kilograme. Marginile sunt atât de subțiri încât ecranul reprezintă 91% din total. Este realizat din materiale premium, are doar 4,9 mm grosime. Sunt disponibile două culoi Space Gray și Mistic Silver. Oferă o husă de piele în cutie.

Procesorul este Intel Core i7 din generația a opta, au realizat un sistem de răcire nou, cu 20% îmbunătățit față de laptopul Matebook lansat acum doi ani. Noul sistem de grafică dedicată Nvidia Geforce MX150 este mai performant de 4x decât placa integrată. Au integrat patru boxe și un subwoofer pentru a reda muzica mai bine. Tehnologie Dolby Atmos Sound System pentru pasionații de filme.

Bateria integrată ar oferi 12 ore minim, 15 ore pentru web browsing. Este o baterie mai mare decât la modelele similare. Autentificarea se face cu amprentă pe butonul de Power, exact ca la telefon. Nu mai trebuie să faci doi pași pentru autentificare.

Tastatura a fost îmbunătățită pentru a scrie mai bine. Este luminată, are butoane mari. Tastatura este făcută încât să reziste la apă. Touchpad-ul este mai larg pentru gesturi. Camera web este ascunsă sub o tastă și se deschide cu un click. Laptopul are porturi USB-A, USB-C, mufă de căști 3.5 mm jack. Are Thunderbolt 3, care permite conectarea la ecrane 4K, suportă carduri grafice externe Geforce GTX1080.

Încărcătorul acestui laptop este similar cu cel de la un telefon, iar încărcărea rapidă este activă și la laptop. Huawei Share este o aplicație care permite conectarea unui smartphone Huawei la laptopul mteBook X Pro și ai acces la toate documentele.

Pentru videoconferințe au introdus 4 microfoane pentru a selecta vocea și pentru a elimina zgomotele externe. Evident, este un laptop cu Windows 10. Prețurile sunt de la 1.499 la 1899 euro, în funcție de configurație.