Am fost vineri la sediul Lenovo din Pipera să văd noile gadgeturi din zona de gaming. Au prezentat noua consolă de jocuri Lenovo Legion Go, un dispozitiv care intră pe noua nișă a jocurilor de PC pe ecran mic și portabil. Văzusem deja ROG Ally și alte dispozitive, nimic impresionant. Însă ochelarii Lenovo Legion Glasses mi-au plăcut și sper să vină la review.

Lucian Condruz - Consumer Sales Leader - Lenovo

Cum este Lenovo Legion Go

Lenovo Legion Go este o consolă portabilă de gaming, cu ecran de 8,8 inch. Este ceva mai mare, dar și ceva mai grea decât dispozitivele văzute anterior. Dar ecranul este de calitate foarte bună, iar performanțele atinse sunt peste așteptări. Consola Legion Go împrumută foarte mult din design-ul și tehnologiile concepute pentru PC-urile de gaming ale companiei.

Vine cu elemente importante față de alte dispozitive de pe piață, precum cel mai mare ecran din acest segment, de 8,8 inch, o memorie mai rapidă și un sistem de răcire care asigură o performanță superioară pe termen mediu și lung, dar și un trackpad, cu ajutorul căruia navigarea în Windows e mult mai ușoară.

În plus, controllerele sunt detașabile și permit utilizatorilor să le utilizeze în mai multe moduri. Poate fi conectată atât la PC, cât și la TV.

Lenovo Legion Go

Ochelarii Lenovo Legion Glasses

Odată cu această consolă au prezentat și ochelarii AR Lenovo Legion Glasses, care pot funcționa pe orice PC sau telefon și pot fi utilizați și pentru jocuri. Se pot utiliza împreună cu Legion Go, dar și atunci când lucrați, vă uitați la filme sau sunteți în deplasare, în tren sau avion. Merge pe aproape orice telefon și pe computer sau console de jocuri (mufa este USB-C).

Lenovo Legion Glasses

Lenovo Legion 9i

Legion 9i completează seria Legion, este un laptop flagship, dar de tipul portabil. Este primul laptop din lume cu răcire integrată cu lichid, este mai subțire și mai ușor față de fostul vârf de gamă Legion Pro 7, însă performanța este superioară față de acesta sau alte laptopuri de gaming prezente pe piață.

Are capacul din carbon forjat și esteticii unice, cântărind doar 2,5 kg. Este dotat cu procesor Intel Core i9-13980HX de a 13-a generație, placă grafică Nvidia GeForce RTX 4090 și 64 GB de memorie RAM Dual Channel DDR5 cu overclock la 5600 MHz sau 32 GB memorie rapidă RAM Dual Channel DDR5 cu overclock la 6400 MHz.

Sistemul integrat de răcire cu lichid Legion Coldfront Liquid— primul de acest fel pe un laptop de gaming — permite utilizarea unui TDP de maxim 230 W pe această platformă.

Ecranul Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED 16:10 are o rată de reîmprospătare variabilă de 165 Hz. Utilizatorii pot comuta între zonele de culoare DCI-P3 și sRBG din software-ul X-Rite preinstalat, deoarece culorile ecranului sunt calibrate din fabrică.

Lenovo Legion 9i este echipat cu o baterie de 99,99 Whr care poate fi încărcată atât prin intermediul adaptorului subțire de 330 W, cât și cu ajutorul adaptorului Type-C de 140 W, ambele fiind incluse în cutie. Conectivitatea Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.3 este obținută prin intermediul cardului Wi-Fi Filogic 380 de la MediaTek, cu o viteză de până la 6,5 Gbps.

Lenovo Legion 9i vine cu Windows 11 și cu un abonament de 3 luni la Xbox Game Pass Ultimate. Legion 9i este și el disponibil în România în două configurații cu specificații maximale, una cu placa video Nvidia RTX4080 și cealaltă cu placa video RTX4090.

Galerie foto