Am fost în seara asta la evenimentul oficial de lansare Lenovo Yoga 900 în România, am văzut și tablete noi, dar și un smartphone care urmează să se lanseze oficial în curând. Laptopul nu este rău deloc, iar în cazul tabletei Yoga, proiectorul s-a mutat în altă poziție, pentru a favoriza jocurile video, zic eu. Legat de telefon, Vibe Shot are o cameră foto foarte bună, abia aștept să îl testez.

Lenovo Yoga 900
Lenovo Yoga 900

Aurel Nețin a declarat că vânzările de computere în România în 2015 vor atinge 750.000 de unități, că multe depind de rezultatele finale ale campaniilor de Black Friday, dar că vânzările au fost cam în linie cu 2014. A fost o creștere la început de an, dar apoi s-a stabilizat. Pe telefoane, Lenovo merge bine și este aproape să intre cu oferte la operatorii telecom, ceea ce va aduce creștere. Anul acesta cam 150.000 de telefoane au vândut în România.

Lenovo Yoga 900

Cei de la Lenovo s-au făcut remarcați rapid cu seria de produse Yoga. Anul trecut au venit cu noul model de balama, remarcat pentru că seamnănă cu o mașină de bărbierit electrică. Este de fapt inspirat din cureaua metalică de la ceasurile de mână. Noul Yoga 900 optimizează această balama, care va rezista la cel puțin 25.000 de utilizări, conform testelor Lenovo.

Laptopul este foarte ușor, iar autonomia este peste 9 ore. Vine cu Windows 10, ecran touch care poate fi folosit similar cu tableta, se pliază complet și îl poți ține cu o mână pentru a lucra cu cealaltă. Sau cu un stylus dacă vrei. Tastatura este optimizată, acum pe șase rânduri, cu acces direct la tastele multimedia. Evident, procesoarele sunt Intel Core din ultima generație, nu Core M. Este un laptop ușor, puternic, cu autonomie mare. Da, prețul este mare, dar nu este mai mare decât al competitorilor din această nișă.

Ecranul de 13.3 inch este ideal, nu cred că există o dimensiune mai bună pentru laptop. Eu acum am 15.6 inch și este mare, iar dimensiunea face laptopul să pară mai greu. Și e greu de luat în anumite genți, trebuie să ai geantă de laptop mare. La 13.3 inch merge orice geantă lejer. Rezoluția 3200×1800 pixeli nu este tocmai cea mai populară, dar se vede bine pe ecran și totul este ok. Marginile display-ului sunt mai subțiri, iar ecranul are o margine cauciucată care îl protejează la închidere/deschidere și nu mai apasă sticla pe taste. Oricum, laptopul este plăcut la atingere și faptul că este ușor îl face să stea excelent în mână.

Lenovo Tab 3 Pro

Noua tabletă Lenovo vine iar cu proiector, dar de data asta a fost mutat pe spate, astfel încât poți vedea și ecranul tabletei și spațiul de proiecție. Am fost acum trei ani la lansarea Yoga Tablet, cunosc seria foarte bine. Este o unealtă bună, perfectă pentru drum, iar proiectorul ajută oamenii din vânzări să facă prezentări. Sau cei mici se pot juca pe ecran ceva mai mare, datorită proiectorului.

Din păcate, fiind atât de compact, nu oferă o calitate excepțională a imaginii. Totuși este un gadget, o demonstrație de tehnologie și cred că asta este suficient pentru Lenovo.

 

Lenovo Vibe Shot

Telefonul cu cameră foto chiar preia pe spate design-ul unui aparat compact. Mi-a plăcut design-ul genera, marginea metalică, faptul că stă foarte bine în mână. Au ieșit poze din locație mai bune decât cele realizate cu o cameră foto normală. Mi se pare suficient de interesant pentru a-l testa, abia aștept să ajungă.

Galerie foto