Românii de la Amber Studio, care au lucrat la Star Wars: Commander, au prezentat azi primul lor joc video 100% românesc, Link Twin, care promite să creeze depență pasionaților. Jocul va fi gata în septembrie 2016 pentru Android, iOs și Windows 10.

0001

Amber Studio a pornit acum trei ani ca furnizor de servicii pentru companiile media, inclusiv crearea de jocuri de la zero după specificațiile date. Au lucrat cu Disney Interactive sau Fox Digital Entertainment. Au ajuns la o cifră de afaceri de 6 milioane de dolari, iar acum pregătesc primul joc propriu.

Link Twin a fost dezvăluit, în premieră, în cadrul Romanian Design Week, și ilustrează o nouă etapă în parcursul studioului către poziționarea pe piața internațională a gamingului. Proiectul a luat naștere în urma unui game jam intern organizat de către Amber Studio în iarna anului 2015. Jocul este rezultatul a șase luni de muncă a unei echipe de opt oameni, formată din doi programatori, un producător, trei designeri, un Game Artist și un Game Animator.

Jocul are ca scop poziționarea a două personaje, concomitent într-un nivel, astfel încât ficare dintre ele să corespundă uneia dintre ieșirile din nivelul respectiv. Pe parcurs traseul devine dificil, iar poziția acestora nu mai este ușor de atins cu ambele personaje. Pe măsură ce se înaintează în joc, descoperiți intuitiv noi tehnici de a folosi obiectele din joc pentru a finaliza fiecare nivel.

Jocul va fi disponibil începând cu 26 septembrie 2016 pentru utilizatorii platformelor Android, iOS și Microsoft.
De asemenea, Link Twin va fi prezent și la standul Amber din cadrul ESL Arena de la East European Comic Con, eveniment ce va avea loc între 27 și 29 mai 2016.