Telekom Romania prezintă astăzi o nouă ofertă pentru clienții rezidențiali care oferă în plus acces gratuit la Netflix timp de 6 luni. Este aniversarea de 1 an de la lansarea ofertei Netliberare.

Pentru prima oară, Telekom spune public că ceilalți operatori înșeală clienții, mai ales la oferte pentru telefoane la reducere la abonament. Au prezentat un calcul în care iPhone XS la ofertă de 850 de euro cu abonament 45 de euro pe doi ani, are un cost total de 2.000 de euro, iar la Telekom un pache similar fără reduceri costă la final 1.500 de euro. Oferta de 5 euro rămâne nelimitată, fără o perioadă fixă devcontract, va continua și anul urnator și acum aduce și 6 luni gratuite de Netflix.

Miroslav Majoros a explicat evoluția companiei în ultimul an. Pînă în 2021 consumul de date în rețeaua Telekom va creste de 9 ori, conform estimărilor interne. În Europa Centrală și de Est doar 5% dintre clienți folosesc servicii precum Netflix, în timp ce în Europa nordica procentul este de 70%. Oferta nelimitată de la Telekom va continua.

Miroslav Majoros
Miroslav Majoros

Andreas Elsner, noul director de marketing pe zona consumer, prezintă detaliile noii oferte. Telekom vrea să fie furnizorul de internet care va oferi servicii de date nelimitate și acasă și pe mobil. Ofertele vor axate pe client, simple și ușor de înțeles, fără pasaje ascunse.

În România penetrarea internetului rămâne printre cele mai slabe din Europa. Studiile arata 67% comparat cu 95-97% in tarile din Europa occidentală. Astfel, Telekom continuă dezvoltarea rețelei. Acoperirea 4G în România a crescut la 92% în 2018 și va atinge 93% la finalul anului. Volumul de trafic mobil a crescut cu 470% de la lansarea ofertei fără limite, iar operatorul se pregătește pentru creșterea de 9x pînă în 2021.

Numărul de clienți Telekom a crescu cu 40% după lansarea ofertei Netliberare, iar satisfacția clienților a crescu cu 15-21% în ultimul an.

Andreas Esner
Andreas Esner

Oferta rămâne 5 euro pentru mobil, 5 euro fibră optică și 5 euro pe lună pentru TV. Directorul Netflix Rene Rummel-Mergeryan a anunțat oficial o serie de filme noi și producții speciale care vor lansate în următoarea perioadă. Este un acord global Deutsche Telekom cu Netflix, este singurul operator local care poate oferi Netflix acum. Oficial serviciul video estimează că printre noii clienți Telekom vor fi unii care vor descoperi acum abonamentul de filme online.

Roxana Baiaș, marketing director Telekom, a explicat ideea din spatele campaniei. Focusul va fi transmiterea ideii că oferta este pe bune, cu internet nelimitat. De asemenea, oferta este ca-n filme, datorită parteneriatului cu Netflix.

În mediul urban 30% dintre români vor Netflix, iar 60% dintre țineri vor să acceseze serviciul. Oamenii sunt limitați din cauză de preț.

Mai sunt câteva oferte speciale pentru cei care cumpără servicii la pachet, respectiv internet, TV și mobile. Plus reduceri de preț pe primele 3 luni. Cei care adaugă un abonament de mobil nou, dar cu telefon Samsung indiferent de model, va primi de asemenea Netflix pe 6 luni. Cine are un abonament de 5 euro pe lună poate comanda al doilea cu doar 3 euro pe lună.

Telekom va face focus pe serviciul de suport clienți și va îmbunătăți în următoarea perioadă experiența cu acest departament.