Am fost astăzi pentru prima oară la un eveniment F64 după aproape doi ani de pauză. Uneori e timpul să mergem mai departe. Am mers pentru Panasonic, un brand pe care l-am susținut. Nu-mi vine să cred că era 2008 când lansam Lumix G1 și că am avut acum cinci ani un Lumix G2. Și am descoperit revoluția G7, un aparat complet, gata pentru acțiune, cu tehnologii avansate și un preț excelent.

Panasonic Lumix G7
Panasonic Lumix G7

M-am dus la prezentare și pentru cei doi invitați, Călin Stan și Vlad Eftenie, care au lucruri interesante de spus în domeniul foto.

Am văzut cu ocazia asta și modelul perfect pentru filmare, Lumix GH4, dar și modelul mai compact GX7, perfect pentru călătorie. În următoarea perioadă o să testez un Lumix G7, revin cu un articol mai detaliat.

Panasonic Lumix DMC-G7 are un senzor de 16 megapixeli capabil să înregistreze video la rezoluție 4K. Funcția 4K Photo îi permite utilizatorului să extragă cadre individuale din videoclipuri filmate la rezoluție 4K, obținând fotografii de aproximativ 8 megapixeli potrivite printării sau vizionării lor pe dispozitivele electronice.

Camera are un ecran mobil cu diagonala de 3 inch, sistem de focalizare automată rapid: 0,07 secunde. Modul Star Light AF permite focalizarea și în condiții de luminozitate scăzută. Prețul camerei Lumix G7 (body+obiectiv de kit) este de circa 3.800 de lei. Alături de vedeta serii, în cadrul evenimentului Zilele Panasonic (25 – 27 iunie), pasionații de fotografie vor putea testa la F64 modelele DMC-GH4, DMC-FZ100 și DMC-LX100.

Galerie foto