Samsung a prezentat astăzi oficial în România noile serii de de televizoare NEO QLED, care sunt disponibile pentru precomandă. Prezentată prima oară în cadrul First Look, primul eveniment virtual Samsung înainte de CES 2021, noua categorie evidențiază angajamentul făcut de Samsung pentru accesibilitate, sustenabilitate și inovație, cu ajutorul unor noi progrese tehnologice.

televizoarele Neo QLED

Televizoare Neo QLED

Noile funcții de accesibilitate 2021 ale Samsung Neo QLED aduc tehnologie și inteligență artificială (AI). Utilizatorii să se poată bucura de confortul unei experiențe TV de excepție. Tehnologia Neo QLED este disponibilă pe modelele sale din gama superioară, atât pentru rezoluția 8K, cât și pentru 4K. Samsung duce astfel tehnologia QLED la nivelul următor. Este activată printr-o nouă și complexă sursă de lumină, Quantum Mini LED. E controlată de tehnologia Quantum Matrix și de procesorul Samsung Neo Quantum.

Samsung Neo QLED utilizează tehnologia proprie Quantum Mini LED, bazată pe noile LED-uri minuscule. Au dimensiunile de 40 de ori mai mici decât cele ale unui LED convențional. Tehnologia LED clasică  utilizează un pachet pentru a fixa LED-urile în poziție și o lentilă pentru a dispersa lumina. Ea este înlocuită de Samsung cu tehnologia proprie Quantum Mini LED. Acesta utilizează micro-straturi incredibil de subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte.

Tehnologia Quantum Matrix permite controlul ultra-precis al miilor de zone de mini-LED-uri asamblate cu desitate ridicată. Astfel se controlează exact, pentru fiecare zonă, parametrii de imagine.

Funcții inteligente

Modelele Samsung Neo QLED 2021, atât 8K, cât și 4K, oferă funcții inteligente. Acestea care extind rolul televizorului dincolo de cel tradițional, mai ales atunci când vine vorba de fitness, divertisment și lucrul de acasă.

  • Samsung Health transformă cu ușurință casa într-o adevărată sală de antrenament. Noua funcție Smart Trainer ne permite să ne corectăm postura corporală în timp real, la fel ca un antrenor personal.
  • Gaming, cu ajutorul a două noi caracteristici unice: Super Ultrawide GameView ce oferă utilizatorilor opțiunea de joc nu doar în formatul de ecran 21:9, ci chiar și în formatul ultrawide 32:9. Câmpul vizual mai larg le creează jucătorilor avantajul de a nu rata niciun moment al acțiunii. Game Bar le permite jucătorilor să monitorizeze și să ajusteze rapid setările esențiale ale jocului. În cele din urmă, FreeSync Premium Pro atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii. Astfel jucătorii se bucură de o imagine perfectă pe tot parcursul jocului.
  • Producitivate & work from home, cu Google Duo, ce permite utilizatorilor să își folosească telefonul pentru a iniția un apel video de înaltă calitate și de mare viteză la care se pot înscrie până la 32 de persoane – indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează și funcția PC on TV, ce oferă utilizatorilor opțiunea de a conecta un PC la televizor, permițându-le să lucreze și să învețe de acasă prin intermediul ecranului televizorului, cu un mouse și o tastatură. Mai mult, utilizatorii pot accesa direct MS Office 365 din browserul web al televizorului pentru a crea și edita documente.
  • Aplicația Easy Connection  și  conectarea la contul Samsung permite conectearea la computerul de acasă sau de la birou, transformând munca de acasă într-o adevărată plăcere.

Angajament responsabil Samsung

Sub deviza „Going Green” categoria de televizoare Neo QLED aduce atât elemente de noutate și inovație cu noile funcții integrate, dar și eficiență din punct de vedere energetic ce reduce impactul asupra mediului. Neo Qled dispune acum și de un design sustenabil al ambalajului, disponibil pe majoritatea televizoarelor din categoria Neo QLED, ce poate duce la utilizarea în scopuri noi a până la 200.000 de tone de cutii în fiecare an. Mai mult, noua telecomandă cu celule solare, disponibilă pentru prima oară alături de televizoarele Samsung, va ajuta la prevenirea deșeurilor echivalente cu 99 de milioane de baterii AAA proiectate pe parcursul a șapte ani . Telecomanda poate fi reîncărcată cu lumina interioară, exterioară sau prin cablu USB.

Nu în ultimul rând, cu ocazia lansării oficial în România a gamei Neo QLED, Samsung Electronics a decis să își întărească angajamentul privind binele mediului înconjurător și a sprijinit asociația MaiMultVerde prin plantarea a peste 500 de puieți, în judetul Giurgiu, formând astfel pădurea Neo.

Noua categorie Neo QLED este disponibilă pentru precomandă pe site-ul Samsung România până pe 27 martie; noile televizoare vor fi disponibile comercial în magazinele Samsung și ale partenerilor începând cu luna aprilie.