Producătorul de echipamente de rețea TP-Link a lansat în seara asta oficial în România gama de telefoane smart Neffos. Sunt mai multe modele, cu prețuri bune, abia aștept să le văd la teste.

smartphone TP-Link Neffox C5

Lansarea noii game smartphone TP-Link Neffos a avut loc în cadrul evenimentului care marca 20 de ani de la lansarea companiei. Sunt cinci ani de când TP-Link a devenit lider global în zona de echipamente de rețea. Sincer, nu mă așteptam să lanseze o serie de terminale smartphone. Sunt curios dacă cei care au acasă un router TP-Link vor cumpăra un astfel de smartphone.

Dotările hardware sunt decente, au fost prezentate trei modele: C5L, C5 și C5 Max.

TP-Link Neffos C5L este modelul de bază. Are ecran cu diagonala de 4.5 inch, procesor Qualcomm Snapdragon 210, cu 1 GB de RAM și 8GB de stocare internă, slot de carduri microSD de pînă la 32GB. Telefonul este dual-SIM (dual standby) și are tehnologie 4G LTE. Prețul ar fi de 429 lei.

ads

TP-Link Neffos C5 este un pic mai avansat, iar telefonul are un ecran HD de 5 inch, cu procesor octa-core pe 64 de biți, 2GB de RAM și 16GB de stocare internă. Are Android 5.1 și camera foto principală cu senzor de 8 megapixeli. Prețul pentru el va fi de 649 lei.

TP-Link Neffos C5 Max are un display Full HD de 5.5 inch, procesor octa-core pe 64 de biți, 2GB de RAM, 16GB de stocare internă, slot de carduri microSD. Camera foto are un senzor de 13 megapixeli. Prețul acestui model este de 899 lei.

Evenimentul de lansare a coincis nu doar cu aniversarea de 20 de ani, TP-Link a anunțat și un rebranding, cu redesign al logo-ului oficial, precum și un nou slogan pentru companie: „reliably smart”.

Sunt curios dacă vor avea succes în zona smartphone, o piață care este tot mai aglomerată, iar producătorii nu reușesc să aducă ceva cu adevărat nou, care să stimuleze vânzările. Sigur, un telefon smart de încredere, accesibil, este întotdeauna binevenit. Dar să vedem cum sunt noile modele smartphone TP-Link.