Am fost astăzi la a doua ediție #Supercoders, eveniment de programare pentru copii organizat de Orange și Simplon România.  Vă reamintesc că am fost și anul trecut la acest eveniment. Atelierele s-au desfășurat în București și în Cluj-Napoca, abia am ajuns de la Impact Hub.

 Supercoders 2015

Mi s-a părut interesantă ideea de a organiza atelierul cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet 2015. Copiii au nevoie înainte de orice de informații despre utilizarea sigură a Internetului. Dacă îi lăsați să descopere singuri Internetul, există șanse să nu pățească nimic, dar sunt șanse mari să descopere din prima “The Dark Side”. Să fie contactați de personae cu influență negativă, care le pot face rău. De-asta sprijin cât pot în mod tradițional Ziua Siguranței pe Internet. Este o inițiativă la nivel european care are ca scop promovarea utilizării internetului într-un mod responsabil.

În cadrul evenimentului #SuperCoders, copiii au îvățat și reguli privind utilizarea corectă a Internetului, dar și elemente de programare și tehnologii avansate. Au lucrat pe platforma online Scratch, un proiect realizat de Massachussets Institute of Technology (MIT). De-a lungul anilor MIT a fost a fost un promotor al ideei că tehnologia trebuie învățată din copilărie. Participanții au realizat un joc video, pornind de la personajele date, dar puteau face orice acțiune doreau ei. Puteau adăuga alte personaje, puteau modifica acțiunea. Au lucrat în echipă și au realizat un proiect comun. De asemenea, au vorbit online cu cei din Cluj-Napoca. Astăzi au fost astfel de evenimente în 70 de țări europene.

Galerie foto

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!