Am trecut astăzi pe la Internet & Mobile World 2017, eveniment care reușește să mai adune la un loc câteva din firmele IT care pe vremuri umpleau Romexpo la câte un CERF. Astăzi mult focus pe business, tehnologii smart, soluții corporate, dar și planuri de viitor pline de proiecte high-tech. Este cea de-a șasea ediție a evenimentului.

imworld 2017
Am să le trec în revistă în ordine, mai jos.

Telekom. Fiind și partener principal, operatorul are și unul dintre cele mai mari standuri și a avut și prezentări pe scena principală. Am văzut soluțiile smart city, în genul celor prezentate la Constanța, dar și unele cu un grad mai mare de complexitate. Soluții pentru casa inteligentă, dar și soluții pentru multimedia și divertisment.

La deschiderea evenimentului, CEO-ul Telekom Miroslav Majoros a vorbit despre viitorul tehnologiei 5G, despre intrastructuri inteligente și soluții smart pentru problemele orașelor. În prezentarea lui, puțin mai târziu, Ovidiu Ghiman a vorbit despre tehnologia 5G care va schimba modul în care funcționează ecosistemul digital. Sunt multe provocări, iar operatorii și autoritățile trebuie să găsească o cale să le depășească rapid. A vorbit și el despre smart city, despre soluții smart pentru Sănătate, pentru Agricultură, zona de siguranță publică și multe alte domenii.

Logitech. Am văzut la standul lor soluții video și gama de produse Video Collaboration, dedicată conferințelor și sesiunilor de streaming video pentru grupuri. Sunt destinate companiilor mici și mijlocii, nu au costurile unei soluții Cisco sau Polycom, dar au calitate video, audio și oferă securitate. Noutatea de la stand este camera BRIO 4K Stream Edition care permite realizarea și difuzarea unor sesiuni de streaming la o calitate video HD de 1080p la 60 de cadre pe secundă. Există și noua cameră pentru videoconferințe PTZ PRO 2, care este Full HD, precum și alte soluții.

Tenda. La standul lor am descoperit o nouă soluție pentru rețeaua mesh de acasă care să acopere mai bine zonele fără semnal. Sper să vină la teste și vă anunț de pe acum că va avea un preț foarte bun. De asemenea, noi routere gigabit, precum și soluțiile corporate care sunt regrupate sub brandul IP-Com.

Eset. Furnizorul de soluții de securitate revine la expo cu un stand măricel unde puteți afla ofertele speciale pentru soluțiile antivirus, dar și soluțiile mobile.

Metro Systems. Divizia de servicii IT a Metro oferea cea mai bună cafea de la IMWorld 🙂

Raiffeisen. Partener al evenimentului și susținător al tehnologiei, Raiffeisen a revenit cu standul de prăjituri. We have cookies!

De asemenea, la intrare, mașinile Renault, înțeleg că sunt și ei parteneri. Am văzut și un simpatic simulator de curse, în care și scaunul se mișca în ritmul jocului, iar dacă ieșeai cu mașina în decor resimțeai toate vibrațiile, interesant de testat.

Una-peste alta, un eveniment destul de animat. Continuă și mâine, puteți trece pe la Romexpo dacă vreți să le vedeți și voi.