Am fost astăzi la lansarea oficială a telefoanelor rezistente Cat în România și au promis că o să le vedem și la test în curând. Modelele-vedetă sunt cele două pe care eu le-am văzut la IFA Berlin, Cat S41 și Cat S31, plus tableta rezistentă T20.

Modelul de top este chiar ok, Cat S41 are un ecran Full HD cu diagonala de 5 inch, genul pe care se poate lucra cu mănuși de muncitor, fără probleme – acoperit cu Gorilla Glass 5. Ecranule ste Full HD, deci se vede ok. Telefonul este mare, comparat cu un smartphone normal, dar nu mai este chiar cărămidă, se poate ține lejer în buzunar. Plus că este mare din cauza bateriei de 5.000 mAh, care îți permite să încarci și alte gadgeturi. Are un sistem inteligent prin care poți seta cât la sută din baterie să încarce alt gadget, să nu te trezești că rămâi fără baterie.

Procesorul Cat S41 este Mediatek Helio P20, un octa-core cu patru nuclee la 2.3GHz, care se descurcă decent în aplicații. Dispune de 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, plus slot de carduri de memorie. Conform specificațiilor suportă carduri de pînă la 2TB, de notat însă că cel mai mare card microSD disponibil azi are doar 400GB. Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli și cea frontală este de 8 megapixeli. Are Android 7 Nougat.

Este certificat IP68, dar respectă și standardele militare. L-am aruncat pe jos, am dat cu pietre în el, nu am reușit să îi facem vreo pagubă. Prețul este puțin peste 2.000 de lei în funcție de magazin.

Modelul mai accesibil este CAT S31, pentru companiile mai atente la buget. Are ecra de 4.7 inch cu rezoluție 720p, 2GB de RAM și 16GB de stocare internă. Camera foto de pe spate este de 8 megapixeli, iar frontala doar de 2 megapixeli. Fiind mai compact, este mai ușor de ținut în mână, iar bateria este de numai 4.000 mAh. Bănuiesc că rezistă bine, pentru că procesorul este Qualcomm Snapdragon 210, unul dintre cele mai economice de pe piață. Desigur, nici nu să zbârnâie în jocuri și aplicații, dar este un telefon fair. Prețul pentru acest model este de circa 1650 de lei.

Lansarea telefoanelor Cat pe piața locală a avut la Autocross Arena, un mic circuit pentru pasionații de raliu, dirtroad, situat pe centura Bucureștiului. Merită o vizită, a fost extrem de plăcut. Ne-am dat cu niște Golfuri foarte vechi, dar perfect funcționale, ceea ce a făcut aventura mult mai interesantă.

Galerie foto