Sony ne-a invitat azi să vedem noile modele Xperia XZ2 și XZ2 Compact, care vin oficial în România în perioada următoare. Oficialii companiei ne-au reamintit dotările principale și funcțiile speciale ale telefoanelor.

Știți că eu am văzut modelele Xperia la Barcelona, dar reamintesc acum detaliile pentru cei care nu le cunosc.

Sony este lider pe camere foto / video, jocuri video cu PlayStation, televizoare și acum vrea să continue promovarea terminalelor mobile. Anul trecut au încheiat cu rezultate foarte bune, profitabilitate pe fiecare divizie și au anunțat și schimbări în zona de management pentru divizia mobilă. Șeful diviziei foto va prelua și divizia de Mobile.

Strategia este să ofere produse foarte performante axate pe divertisment, gaming, foto, toate elementele necesare unui utilizator avansat care cunoaște deja celalalte produse Sony. Produsele să se conecteze ușor la rețeaua de acasă, să aibă LTE pentru viteze maxime și o experiență foarte bună.

Urmează să ajungă în România și Xperia XA2, XA2 Ultra, precum și Xperia L2, modele mai accesibile, mid-range. Au caracteristici high-end, dar sunt dispozitive mid-range. Design premium, ecrane mai bune, camere foto excelente. Xperia XA2 Ultra se diferențiază prin camera frontală duală pentru selfie. Ecranul mai mare și baterie mai mare.

Printre tehnologiile speciale Sony se numără filmarea 4K HDR, Super Slow Motion 960fps, standardul special HVEC (4K True HDR), aplicația 3D Creator pentru animații tridimensionale. Facebook va suporta imaginile 3D în curând. De asemenea ecranul are tehnologii de la televizoarele Sony.

Tehnologii audio avansate (Hi-Res, DSEE HX, LDAC). Căști cu fir care oferă Hi-res, dar sunt și wireless pentru hands free.

Xperia XZ2 este făcut din aluminiu și acoperit cu sticlă curbata Gorilla Glass 5, IP65/68. Ecranul a trecut la formatul 18:9. Ecranul de 5.7 nou are formatul cât fostul XZ1 cu ecran de 5.2 inch. Telefonul este compatibil cu încărcarea wireless. Snapdragon 845 și 1.2 Gbps download, 200 Mbps upload.

Accesorii oficiale Sony, căști smart, huse, încărcător wireless și altele. Modelul Compact are 5 inch și format nou, toate tehnologiile menționate mai sus. Ca mărime este cât un telefon cu ecran de 4.5/4.7 inch din generațiile anterioare.

Pe 23 martie începe campania de precomenzi în România , XZ2 vine împreună cu căștile Sony WH-1000X M2 incluse (350 euro) oferite gratuit. Modelul XZ2 Compact vine cu o boxă Bluetooth la pachet. Prețul Xperia XZ2 este 3.499 lei, iar XZ2 Compact este 2.599 lei.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 Compact