Am avut ocazia astăzi să testez un pic și Sony Xperia XZ2 și modelul Compact. Am fost dimineață la lansarea oficială, dar era prea haos să poți filma ceva. De fapt, zgomot a fost și ulterior, dar am avut ocazia să le văd, au corespuns în mare cu seria de zvonuri online, dar nu în toate detaliile. Am putut să umblu prin meniuri, să fac niște poze în târg și să-mi formez o opinie.


Dați play la video, aștept întrebări și comentarii de la voi!

Sony Xperia XZ2 Compact

Întotdeauna am fost mare fan al seriei de terminale Xperia Compact. Am avut prima oară Sony Xperia S, telefon de 4.3 inch care a fost flagship și am fost foarte mulțumit de el, apoi am avut Xperia Z Compact. Alt smartphone de top cu ecran compact și ușor de ținut în buzunar.

Anul acesta, Sony face primul redesign pentru Xperia după foarte mulți ani. Modelul Xperia XZ2 Compact are acum ecran cu margini mai subțiri, are formatul mai bombat pe spate, dar rămâne compact și puternic. Ecranul este acum de 5 inch cu formatul 18:9 FullHD+ (2160×1080 pixeli), cu procesor Snapdragon 845 și baterie de 2.870 mAh. Este o combinație foarte bună, 4GGB de RAM, 64GB de stocare internă, microSD.

Sony a realizat un nou senzor pentru fotografie și video, de 19 megapixeli, are o mulțime de tehnologii, dar au vorbit mult și ei despre Inteligența Artificială. Folosește AI pentru a identifica scenele și pentru a realiza imagini mai bune. Sony a lansat la MWC și un teasing privind o cameră foto duală, care va fi lansată în curând. Să sperăm că este modelul Premium din această serie, cel cu ecran 4K probabil.

Modelul Compact are spatele din plastic și nu are încărcare wireless. Prețul anunțat este însă excelent, circa 600 de euro, dacă ar veni la acest preț în România ar fi un hit. Aștept să aflu în perioada următoare când se va lansa modelul și la noi, vă țin la curent.

Sony Xperia XZ2
Sony Xperia XZ2

h2>Sony Xperia XZ2

Flagship-ul Sony la ora actuală, pînă se lansează următorul Premium, este XZ2, un smarphone foarte bun. Aici se vede mai bine redesign-ul față de XZ1, arată bine, este un smartphone puternic și este anunțat de asemenea la un preț foarte bun.

Ecranul este de 5.7 inch cu format 18:9, rezoluție FHD+ (2160×1080 pixeli), cu tehnologie HDR+ de la televizoarele Sony. De aceea și camera de pe spate are tehnologie HDR, este primul telefon cu așa ceva. Au băgat și un Super Slow Motion cu 960fps la rezoluție Full HD – altă premieră.

Are și el 4GB de RAM și 64GB de stocare internă, nu au dat toate detaliile tehnice la conferință, iar de asemenea pe net circulă foarte multe informații false, deci vă spun doar ce știu sigur.
De exemplu nu au spus câți megapixeli are camera frontală, doar că are și ea tehnologia 3D Creator pentru selfie-uri 3D. Am testat 3D Creator la rugămintea unui fan de pe Youtube, este o experiență îngrozitoate pe XZ1. Ai nevoie de o cameră complet albă cu pereții luminoși, ca să iasă imaginea cât de cât corectă. În camere normale ieși un mutant cu orice altă formă decât a capului tău. Poate am nevoie de mai multă experiență cu aplicația, dar asta a fost impresia mea la prima întâlnire. Și am reluat testul de câteva ori pînă m-am liniștit.

Prețul Sony Xperia XZ2 este anunțat pe la 800 de euro, ceea ce ar fi foarte bine în comparație cu rivalii săi. Bateria integrată este de 3180 mAh, destul de mare la dimensiunea lui. Ambele modele vin cu Android 8.0 Oreo, iar interfața are puține modificări, este ultra-rapidă. La al meu am pus launcherul Pixel și este un telefon excelent.