Am fost la un eveniment în cadrul SIAB 2018, ocazie cu care m-am plimbat prin expoziție, am văzut majoritatea mașinilor expuse și am câteva noutăți pe care le listez mai jos. Am pus și o galerie foto cu câteva dintre ele.

Salonul Internațional Auto București (SIAB 2018) revine după 11 ani de absență și a fost azi o premieră europeană, lansarea VW Touareg. Din păcate ar fi trebuit să stau pe-acolo două ore ca să prind momentul lansării, așa că pas. În rest, am cam prins tot.

În sfârșit, Romexpo are un centru de expoziții modernizat, nu se mai ține totul în pavilionul mare de pe vremea lui Ceaușescu. Acum expoziția auto se ține în pavilioanele B1, B2, B3, cele la care se lucra de zor anul trecut, vă pun și harta mai jos. SIAB 2018 este pînă la sfârșitul lunii, iar biletul de intrare este 30 de lei.

Noutăți Falcon Electonics

Falcon Electronics, compania care m-a invitat la SIAB 2018, prezintă la Salonul Internațional Auto București 2018 tehnologii dezvoltate de către echipa proprie de cercetare-dezvoltare pentru noul model Dacia Duster, dar și cele mai noi produse și gadget-uri pentru mașină. Vedetele sunt sistemele multimedia de la Sony și JVC, sistemele de securitate Viper cu pornirea motorului de la distanță, camerele video pentru înregistrarea traficului Nextbase, dar și cele mai performante detectoare de radar Whistler și Cobra. Compania va organiza la stand și demonstrații cu cele mai populare modele de drone Parrot și DJI.

Camera video pentru Duster este frontală și are un unghi de 180 de grade, este integrată în grila din față a autovehiculului și oferă trei moduri de vizualizare: panoramică, laterale la 45 de grade și sus-față. Astfel, conducătorul auto va beneficia de protecție în situații dificile de trafic în care vizibilitatea este considerabil redusă, precum ieșirea dintr-o curte sau dintr-o parcare subterană cu pantă abruptă sau de pe o stradă extrem de îngustă. Prin conexiunea Wi-Fi, cu aplicația mobilă Renault DashCam, înregistrările video și pozele realizate cu camera auto DVR sunt stocate pe cardul microSD și pot fi distribuite prietenilor pe rețelele de socializare. Camera auto DVR este disponibilă în gama de accesorii Dacia pentru cele două versiuni ale noului Duster, cu sau fără senzor de lumină/ploaie.

Standul Falcon Electronics este în pavilionul B1.

Altele de la SIAB 2018

Unicredit a dezvăluit la SIAB 2018 Ferrari 458 Challenge, o mașină de curse pentru Mihai Leu și echipa pe care o susține în raliurile naționale, o găsiți în galeria de mai jos.
Am văzut de asemenea modele de la BMW, Audi, Volvo, Mazda, Suzuki, Ford, VW, Toyota, Seat, Opel și alții. Înțeleg că grupul Renault-Nissan nu participă la eveniment. Au fost și multe mașini de epocă pe care le-am separat în galeria foto la final.

Poze de la SIAB2018

Mașini de epocă la SIAB 2018