East European Comic Con 2017 este anul acesta cel mai mare eveniment de gaming și divertisment, este localizat la Romexpo. Înțeleg că nu se mai face Dreamhack, nu știu din ce cauză. Am făcut o serie de poze pe la eveniment și de asemenea am câteva informații interesante, dar vor fi lucruri mult mai interesante sâmbătă și duminică.

Fiind prima zi au fost doar evenimente ale producătorilor de hardware și de jocuri, mâine și poimâine vor și pasionații de cosplay și multe alte concursuri și tombole cu premii. Vă redau pe scurt câteva noutăți, în ordine aleatoare.

1) Lenovo a lansat Legion.

Brandul de gaming Lenovo Legion a fost lansat oficial în România la East European Comic Con 2017. Produsul prezentat acum este Lenovo Legion Y720, un laptop pentru gaming, vedeți pozele mai jos. Pe scena Lenovo Legion vor avea loc toate turneele de eSports, inclusiv finala turneului național de League of Legends, precum și jocuri demonstrative, pe desktopurile IdeaCentre Y900 RE.
Lenovo Legion Y720 este disponibil la partenerii Lenovo din România, la un preț recomandat începând de la 5.499 lei.

2) Cel mai rapid router TP-Link. Compania a adus în premieră în România cel mai puternic router din lume: Archer C5400X, primul echipament WLAN echipat cu procesor quad-core la 1,8GHz, pe 64 biţi. Este dedicat pasionaților de jocuri video și streaming și are o mulțime de tehnologii de top care te ajută să ai cea mai bună rețea WiFi pentru acasă.

Asus și Blizzard. Standul dedicat Heroes of the Storm și Overwatch vă așteaptă cu cele mai noi și mai puternice modele de desktop-uri și notebook-uri ASUS Republic of Gamers.

3) Bloggers Lan Party 14. Chiar în mijlocul halei de jocuri din cadrul EECC 2017 Sprite și Bloggers Lan Party fac pereche pentru a acomoda toate gusturile, de la FIFA, Guitar Hero, racing la NBA2K, Unreal Tournament, plus multe alte surprize. Va fi un turneu de NBA2K17 3 vs 3 pe Play Station 4. Premiile sunt: Locul III: 3 x Joc NBA2K17 PS4 – Locul II: 3 x Joc NBA2K17 PS4 + 3 x PS4 Gamepads. Locul I: 3 x Abonamente duble la Untold Festival (Cluj-Napoca, 4-7 august, #BLP15).

4) Tehnologii de gaming Nvidia. Gigantul hardware prezintă cea mai mare expoziție de computere modate din România, care include zece PC-uri personalizate de cei mai cunoscuți modderi români și polonezi, precum și o desfășurare de forțe unică pentru universul realității virtuale, care include echipament HTC Vive și Oculus Rift și o suită largă de jocuri VR, susținute de plăcile video GeForce GTX 1060. Tot acolo sunt zece laptop-uri Acer Predator G5-793G, dotate cu plăci grafice GeForce GTX 1060, plus vedeta: Acer Predator 21X.

5) Logitech G. Logitech va prezenta în premieră în România cea mai nouă tastatură mecanică de gaming Logitech G413 Mechanical Gaming Keyboard, disponibilă în două versiuni: Carbon și Silver. Proiectată pentru precizie și performanță, tastatura oferă funcții de neegalat într-un design echilibrat și modern.

6) Parteneriat Maguay – Samsung. Maguay participă la East European Comic Con ca partener de tehnologie pentru organizatorii evenimentului și pentru Samsung.

7) BenQ și Zowie. BenQ participă şi anul acesta la Comic Con 2017, oferind pasionaţilor de eSports posibilitatea de a testa întrega sa gamă de produse ZOWIE by BenQ.

8) RGDA participă, pentru al doilea an consecutiv, la East European Comic Con unde va aduce în fața gamerilor pasionați cele mai noi jocuri indie dezvoltate în România. Șapte studiouri românești vor fi prezente prin intermediul RGDA în Zona de Gaming din pavilionul C5 al Romexpo.

9) Am mai văzut pe-acolo un stand Bitdefender, lângâ cei de la Bloggers Lan Party, o zonă mare de gaming PCGarage, scena pentru League of Legends, o zonă foarte mare cu magazine care au suveniruri, cărți, tricouri și alte obiecte inspirate de gaming, aventură, filme, super-eroi. Am văzut standul HBO, dar și altele.

Accesul publicului va fi disponibil sâmbătă de la 10:00 la 20:00, iar duminică de la ora 10:00 la 19:00. Pentru prima dată, programul și harta întregului eveniment pot fi consultate prin intermediul unei aplicații de mobil, East European Comic Con, disponibilă pe Android (PlayStore) și iOS (Apple Store).