Murielle Lorilloux, CEO Vodafone, a prezentat astăzi planurile privind integrarea celor doi operatori și serviciile oferite în comun cu UPC, după tranzacția încheiată pe 31 iulie.

Operatorul a extins rețeaua 5G din București în Cluj Napoca și Mamaia. De asemenea, Vodafone a anunțat noi inovații în domeniul IoT și soluții Smart pentru companii.

Vodafone și UPC au anunțat intenția de achiziție în mai 2018, iar aprobarea europeană a venit în iulie 2019. Tranzacția dintre cele două companii s-a încheiat în august 2019. Iar planul de fuziune merge până în prima jumătate a anului viitor.

ads

Cele două companii au acces la 3.1 milioane de case din România, au 10 milioane de clienți și sunt pe drum spre a atinge venituri de 1 miliard de euro pe an.

Prioritatea de la anunțarea tranzacției a fost construirea unei singure echipe, care să reunească cei mai buni specialiști din ambele companii, care să ofere cel mai bune servicii, spun oficialii companiei. Mihnea Rădulescu, care ocupa poziția de CEO UPC România, a preluat poziția de director Vodafone Business Unit.

Urmează acum o etapă și mai grea, de integrare a celor două companii, a rețelelor, sistemelor informatice și așa mai departe. Evident, cei doi operatori aveau sisteme interne diferite, care vor trebui acum integrate și optimizate.

Planul este să rămână ce mai bună rețea de date mobile și la fel pe servicii fixe, cea mai largă ofertă de canale TV, cea mai bună ofertă de Internet pentru acasă.

Vodafone va oferi Internet nelimitat pentru toți clienții, cele mai multe canale de sport pe TV gratuit și aplicație cu filme și seriale oferite gratuit clienților. Cei care au doar Vodafone sau doar UPC și vor să alege servicii integrate vor primi discount 100 de euro.

Există o ofertă și pentru clienții business. Cei doi operatori concurau pe partea de clienți companii, Vodafone avea oferte pe fibră optică, iar UPC lucra de mult timp pe zona de companii. Și aici, focusul va fi să ofere servicii integrate către clienții business.

Ofertele comune și beneficiile vor fi detaliate pe siteul Vodafone începând chiar de azi.