Am reușit să testez înainte de finalul anului modelul Evolio M6, un smartphoe Android accesibil, disponibil pentru cei care nu dispun de buget mare și care au nevoie de un dispozitiv care să fie capabil să facă orice. Este un model mai performant decât M5 Pro, modelul mai ieftin.

Pro și contra Evolio M6

Atuurile acestui model sunt:
– prețul accesibil – 489 lei sau 499 împreună cu brățara;
– ecran măricel cu rezoluție bună (5.5 inch, 720p);
– interfață simplă;
– design bun, comod de utilizat;

Rămâne de discutat:
– experiența nu este pentru utilizatorii avansați;
– bateria de 2300 mAh este limitată;

ads

Experiența cu Evolio M6

Modelul accesibil Evolio M6 are ecran cu diagonala de 5.5 inch, cu rezoluție 1280×720 pixeli. Imaginea este bună, este perfect pentru filme și fotografii, iar diferența față de un Full HD este neglijabilă. Display-ul este IPS cu 16 milioane de nuanțe de culori. Telefonul este bine realizat, solid, are o grosime de numai 8.3 milimetri. Stă comod în mână, nu alunecă și nu ai probleme de ergonomie.

Dotările tehnice sunt entry-level, are un procesor quad-core Mediatek 6580 cu nuclee la 1.3 GHz, 1GB de RAM, 8GB de stocare internă și slot microSD de pînă la 32GB. Camera foto de pe spate este de 5 megapixeli și crea frontală de 2 megapixeli. Bateria integrată este însă de 2300 mAh, destul de puțin pentru un ecran atât de mare. Procesorul este unul economic și astfel se obține o autonomie medie bună.

Prețul acestui model este de 489 lei, este un dispozitiv accesibil, realizat pentru cei care nu dispun de bugete mari, dar totuși au nevoie de un terminal capabil să se descurce în orice situație.

Îmi plac terminalele de acest gen pentru că nu exagerează cu interfețe bombastice și rulează un Android simplu, cu opțiunile principale, pentru cei care au nevoie de un telefon simplu. Evolio M6 se poate descurca ok cu aplicațiile Android, nu este un telefon pentru jocuri sau pentru video. Da, puteți vedea un film adaptat la rezoluția asta sau la formate dedicate mobilelor, dar un film Full HD, 2K sau 4K nu va rula perfect. Puteți juca diverse jocuri video din Google Play, dar nu vor merge bine cele cu grafică 3D avansată. În schimb pentru a accesa e-mailul, pentru Internet, Facebook, muzică digitală și cărți în format electronic este suficient.

Scorurile din testele de performanță nu sunt rele. A obținut la Antutu cam 25.000 de puncte. Da, nu este un hit, ci un telefon de 100 de eurore . Cu toate astea, este un scor normal și acum 2-3 ani acest scor ar fi fost al unui telefon vârf de gamă. Dar tehnologia se mișcă repede înainte. Acum 2-3 ani un telefon de 100 de euro nu ar fi funcționat prea plăcut și nici un design modern nu ar fi avut. Dar acum se poate.

Memoria internă de 8GB este ok, iar telefonul are un slot de carduri microSD de pînă la 32GB, mi se pare destul. Aș menționa de asemenea garanția suplimentară de la Evolio, care nu este foarte scumpă, dar vă asigură extinderea garației normale la 3 ani, schimbarea gratis a ecranului spart și acces prioritar la service. Eu zic că este o investiție care merită.

Concluzii

Evolio M6 este un smartphone accesibil, este genul de telefon pe care îl cumperi pentru copii atunci când au parte de primul lor telefon. Pentru bunici atunci când trec la primul lor telefon smart. Este un cadou perfect și accesibil tuturor. Nu este un telefon pentru utilizatorii avansați, dacă cineva are deja un telefon decent, premium, acest model chiar și nou i se va părea prea încet sau limitat. Dar pentru cei care descoperă acum tehnologia, este un cadou perfect.

Galerie foto