Am testat Evolo X-Watch S, noua versiune de ceas smart sub brand românesc, un accesoriu cu preț bun, care face tot ce te-ai aștepta să facă un astfel de dispozitiv. Are aplicație și se sincronizează cu telefonul, are notificări, urmărește pașii și caloriile, ba chiar are și senzor de puls.

0014

Este genul de smartwatch care poate avea prorpiul SIM și puteți avea acces la apeluri și SMS-uri direct de pe dispozitiv. Totul la un preț foarte bun.

Pro și contra X-Watch S

Atuurile acestui produs sunt:

– conectivitate Bluetooth, dar și SIM dedicat;
– design bun și funcții smart;
– autonomie decentă;
– senzor de puls, EKG și temperatură;

Probleme:

– ar fi utile mai multe modele de design pentru fața ceasului / mai multe curele;
– autonomie mai bună;

Experiența cu X-Watch S

Am avut ocazia să testez o mulțime de ceasuri și brățări smart cu ceas, inclusiv prima generație Evolio X-Watch. Dar și modele brand cu preț mult mai mare, Apple Watch, Samsung Gear S sau chiar smartwatch-ul Vector. Am impresia că produsele rămân pe o nișă destul de restrânsă, pentru cei care apreciază ceasul în primul rând și apoi funcționalitățile smart în al doilea rând. Cei care le apreciază, dar nu vor să cheltuiască mult pentru un astfel de dispozitiv, pot apela cu încredere la Evolio X-Watch S. Ceasul sub brand românesc combină un design modern cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv SIM pentru date, apeluri și mesaje, dar de asemenea senzorul de puls care lipsește inclusiv pe multe produse cu pretenții.

Pe scurt, într-un dispozitiv smart cu preț bun ai toate funcțiile unui produs de top. Ecranul este IPS complet circular de 1.3 inch (240×240 pixeli), touchscreen, care permite navigarea rapidă prin meniuri și selectarea funcțiilor dorite. Are și un buton de control, cel care are și funcție On/Off și de asemenea închide și deschide ecranul pentru autonomie mai mare. Este bine realizat și stă confortabil la mână, iar funcțiile sunt multiple.

De exemplu, Evolio X-Watch S are senzori pentru monitorizarea activității fizice și a parametrilor de sănătate a utilizatorului. Pe lângă senzorul de pus, numără pașii făcuți zilnic, distanța parcursă, numărul caloriilor consumate, temperatura corpului, calitatea somnului și nivelul de sedentarism. X-Watch S permite utilizatorului stocarea și redarea cu ușurință a fișierelor audio, datorită faptului că smartwatch-ul beneficiează de difuzor și slot card SD. Prin Bluetooth utilizatorul poate asculta muzica preferată din telefon direct prin smartwatch. Gadgetul este compatibil cu Android 4.3 și IOS 7 sau cu versiunile mai noi.

Pe SIM-ul propriu poți primi inclusiv apeluri, pentru că are microfon și difuzor, este adevărat că deocamdată este doar pe 2G. Poți primi SMS și te anunță de asemenea prin Bluetooth când ai notificări pe telefon, ca să nu scoți din buzunar smartphone-ul tot timpul. Procesorul este Mediatek MTK2502C , iar aplicația de conectare la smartphone este realizată tot de ei, se numește Mediatek SmartDevice.

Bateria integrată este litiu-ion de 280 mAh, poate ține 2 zile de utilizare intensă și pînă la 5 zile dacă nu activați ecranul foarte des. Oricum, este bine pentru un ceas inteligent, ideal ar fi să ajungi la 6 zile, dar deocamdată tehnologia bateriei rămâne limitată, exact ca la telefoane. Încărcătorul este practic doar un cablu USB care are mufa inteligentă, magnetică, similară cu Magsafe al Apple, care se lipește pe ceas doar în poziția corectă de încărcare, prin magneți.

Ceasul are multe aplicații integrate, vreo 20 în total. Mi-ar fi plăcut să aibă mai multe tipuri de fețe, inclusiv modele alb-negru care să prelungească autonomia sau unele care să imite mai bine ceasurile clasice, dar au fost ok și cele integrate. Arată și notificările, datele despre puls și măsoară temperatura, o funcție foarte smart.

Prețul Evolio X-Watch este de 299 lei la ofertă, așa că puteți merge să îl comandați de aici.

Galerie foto