Am aflat că se lansează în curând noile drone Evolio, primele sub brand românesc. Am trecut pe la sediul Televoice și am povestit cu Liviu Nistoran pe tema asta, am văzut primele trei drone și am aflat planurile companiei, câteva detalii tehnice și informații privind prețurile.


0001

Situația dronelor rămâne în continuare „complicată” în România. Deși s-au făcut niște delimitări între dronele de mici și mari dimensiuni, din punct de vedere legal, dacă drona are cameră trebuie urmați toți pașii de înregistrare. De la 1 februarie 2016 au apărut niște modificări, semnalate aici.

Trei modele de drone Evolio

Sunt trei modele de drone Evolio sub numele iFly. De la modelul Micro, care este mai mult o jucărie, la modelul semi-profesional care poate duce camere GoPro, cu un suport special. Detaliez mai jos fiecare model în parte:

ads

1) iFly Micro (foto sus). Este o mini-dronă care încape în palmă, o vedeți în fotografie. Este smart, are moduri de zbor speciale, acrobație aeriană. Butonul One Key Return permite revenirea la poziția inițială ca să nu rămână fără baterie și să o pierdeți. Mai sunt și alte detalii pe care o să le aflați la lansarea oficială.
Prețul iFly Micro va fi de circa 50 de euro.

0002

2) iFly Mini (foto sus). Este o dronă de mărime mai mare, dar tot pentru interior. Știe să facă diverse trucuri în aer, are moduri de zbor speciale. Crește dimensiunea, crește și bateria, iar autonomia este mai bună și distanța de control mai mare.
Prețul Evolio iFly Mini este de circa 100 de euro.

3) iFly Pro(foto jos). Aici vorbim de o dronă semiprofesională, care poate ridica o cameră GoPro sau camera video Evolio. Este măricică, are toate modurile smart de lucru, dar în plus dispune de Altitude Control, stă pe plafonul ales pînă o miști tu. Evident, are baterie mai mare, autonomie mai mare și distanța de control crește.
Vor fi la vânzare trei tipuri de camere video pentru această dronă, iar prețul ei va fi de circa 150 de euro.

0005

Extinderea gamei de produse și planuri de viitor

Liviu Nistoran spune că piața de drone va fi în acest an de aproximativ 10.000 de unități în România, iar Evolio are ca proiect atingerea unei cote de piață de 30%. Este o piață la început de drum, iar prețul dispozitivelor face diferența la ora actuală.

„Estimez o creștere exponențială, iar Evolio este primul brand românesc care oferă drone la un preț accesibil”, spune Liviu Nistoran.

Odată cu lansarea oficială a dronelor Evolio iFly, oricine își va permite să achizitioneaze drone care au funcții smart cum ar fi control de altitudine, “return to pilot” sau “throw to launch” și cu ajutorul lor vor putea să creeze conținut video unic, dintr-o perspectivă cu totul nouă.

Evolio a încercat în ultima perioadă o strategie de diversificare a gamei, de la GPS-uri, tablete, telefoane au ajuns acum la ceasuri smart, brățări de fitness, camere video, chiar și un hoverboard pe care l-am testat. „Într-adevăr, anul acesta ne-am propus o diversificare a gamei de produse astfel încât să răspundem nevoilor unui număr cât mai mare de consumatori de tehnologie și să generăm loialitate pentru clienții existenți”, explică Liviu Nistoran.

„În premieră pentru un brand românesc lansăm și drone Evolio. Piața de tehnologie este una dinamică, produsele se perimează rapid, competiția este foarte mare. Ca să rămâi competitiv trebuie să inovezi mereu și să fii cu un pas înaintea competiției”, a explicat el.

Cum vi se pare ideea unor drone Evolio? V-ați cumpăra așa ceva?