Am avut ocazia sa stau de vorba la Mobile World Congress cu directorul global de comunicare LG, Kenneth Hong. Mi-a povestit totul despre noile terminale smartphone LG, dar si despre strategia companie pentru a deveni lider in industria mobila. De asemenea, mi-a povestit despre o serie de functii dezvoltate de LG pentru terminalele sale, care mai de care mai interesante. Sa va explic.

image
Kenneth Hong, LG

Anul acesta, LG a ales diversificarea gamei smartphone, astfel incat sa acopere cat mai multe nise. Sunt terminale entry-level, gama mid-range si produse premium. Dar fiecare categorie are mai multe serii de produse. Este primul an in care LG ofera atat de multe modele de smartphone. “Cu seria Optimus L2 acoperim zona 3G, cu seria Optimus F acoperim zona LTE, abia lansata, cu Optimus Vu: acoperim zona large-screen pentru continentul asiatic, iar seria Optimus G este pentru cei care cauta performanta maxima la un Android”, spune Kenneth Hong.

Pentru piata din Romania, focusul va fi anul acesta pe seria F, odata cu lansarea serviciilor 4G/LTE si apoi pe L2, seria design dedicata 3G. Optimus G pentru cei care doresc terminalele premium.

LG nu va lansa acum o tableta Android. “In primul rand este greu de gasit un model de business pentru tablete. Nu stim inca – nici publicul nu stie – care este dimensiunea perfecta pentru tablete. Oare va fi 7 inch? 8-9 inch? Sau 10.1 inch? Inca nu stim, sunt prea multe optiuni. Asteptam sa vedem incotro merge piata. Pe viitor nu este exclus”, a spus el.

LG L2 are editii dual-SIM ale terminalelor, iar acestea sunt modelele entry-level. Au lansat deja L7 2 dual SIM in Rusia, iar lansarea modelelor va continua in Europa. LG crede ca dual-SIM va avea succes in zona tarilor in curs de dezvoltare.

Legat de continutul digital, LG nu vrea sa devina dezvoltator de continut, ci partener cu dezvoltatorii pentru a oferi continut premium clientilor sai. LG are parteneriate cu Disney si alti dezvoltatori de continut.

Pe partea de aplicatii si dezvoltare software, LG a realizat o serie de solutii dedicate. Interfata Android UX – user experience – este dezvoltata in house si de asemenea exista functii premium. LG Optimus G Pro are o functie speciala Dual Recorder, care permite inregistrarea video simultana pe camera din spate si cea de pe ecran, ca si cum ai transmite la TV un eveniment in direct. Cred ca pentru zona vide-blogging va fi un succes. Poti pune pe film fundalul evenimentelor si de asemenea sa te vezi tu discutand despre ceea ce se intampla. Sau invers, focus pe tine si in back-ground vezi ce se intampla. Mi-a placut ideea si realizarea e super. Poti misca ferestrele cu degetul pentru a aparea fix unde vrei.

image

Cred ca pentru biciclisti este geniala functia, doar ca va fi greu de fixat telefonul. Poate si in masina ar merge cumva.

LG Optimus Vu: mi-a placut. Are display-ul pe format 4:3 ceea ce-l face sa semene fix cu o caramida. Kenneth Hong spune ca este un phablet, dar numai pentru piata asiatica, pentru ca europenii nu sunt obisnuiti cu asa ceva. Eu cred ca ar merge si in Europa. Revin cu detalii despre el.