Am văzut FIFA 20 la lansarea oficială și am avut acum ocazia să testez jocul. Evident, am stat în week-end și am înroșit PS4. Sunt câteva schimbări esențiale față de FIFA 19 pe care l-am testat anul trecut. N-am găsit ceva care să fie deranjant.

 

Principala schimbare pentru FIFA 20, dacă ești român, stă tocmai în introducerea echipelor din Liga 1 despre care am tot povestit. Puteți să vă îndepliniți visurile legate de fotbal, cum vedeți în clipul de la final și în poza de mai sus, FCSB mătură pe jos cu Barcelona.  E drept, a fost în modul Mystery Ball, care e nou, le dă jucătorilor diverse “super-puteri”, un gol se poate pune 2 sau 3 puncte. Deci nu e scorul chiar așa cum pare 🙂 Am jucat cu Universitatea Craiova și cu U Cluj, e o plăcere să bați echipele străine, spre deosebire de realitate…

Am să listez mai jos o parte din noutățile FIFA 20:

  • VOLTA – este unul dintre cele mai plăcute moduri de joc, fotbal pe terenul școlii, pe teren de handbal sau basket, cu pereți, cu gard de sârmă și am jucat chiar și pe zgură. Este o combinație de FIFA Street cu modul Journey, mi-a plăcut foarte mult. Se poate juca 3 la 3, 4 la 4 sau 5 la 5, cu diverse reguli. Am jucat și 5 la 5 și 4 la 4, e mai simpatic fără portar. La 3-3 e un fel de miuță cu porțile foarte mici. Pe lângă joaca cu un prieten, meci contra computerului, acum poți juca online până avansezi la Cupa Mondială VOLTA. Sunt în total trei moduri de joc – Tour, League și Story – fiecare cu avantajele lui. Primul  te pune să joci contra calculatorului, cam dă echipe la nimereală, dar dacă câștigi poți recruta un jucător de la învinși. Terenurile sunt superbe, sunt 17 locații desenate de la Rio de Janiro, Tokyo, Paris, Amsterdam și altele. Poți alege dacă să joci cu pereți sau gard sau cu aut. Dacă ai pereți sau gard poți da pase cu peretele, treci mai ușor de adversar și așa mai departe. Liga Volta este online, trebuie să avansezi. Story e unde afișezi toate elementele personalizabile ale echipei tale, sunt tot mai multe opțiuni de a personaliza echipa în ediția FIFA 20. Doar pentru modul acesta și tot merită să cumperi jocul. Personal, modul Volta a fost noutatea care m-a făcut să vreau să joc iar, altfel, cu echipe clasice de 11 jucători am tot luat bătaie, mulțumesc 🙂
  • FIFA Ultimate Team are multe noutăți, include pentru prima dată și pe Ianis Hagi, nu doar pe tatăl său, de asemenea, poți juca cu ambii în echipă. Aici poți să-ți faci echipa ta cu care joci online sau offline și poți să cîștigi bani cu care îți upgradezi continuu echipa.
  • Kick off include multe moduri noi. Noutatea cea mai mare o constituie House Rules, mod în care poți juca după alte reguli, de exemplu Classic Mode, fără reguli deloc, Survival și altele. Max Chemistry duce orice echipă la 100% Chemistry, ca să joace perfect. Mystery ball oferă diverse avantaje random, când alergau foarte rapid, când golurile se pun 2 sau 3 puncte. King of the Hill este despre posesie, să ții mingea într-o zonă stabilită pe teren și apoi poți da mai multe goluri.
  • ca și la FIFA 19, în UEFA Champions League – poți juca din grupele UCL, din optimi, semifinale, chiar finala dacă vrei. De asemenea, se pot juca și meciuri amicale.
  • modul carieră, care îți permite să evoluezi și să câștigi diverși jucători pe care să-i folosești în echipa ta.
  • modul în care controlezi jucătorii s-a modificat, atacanții au primit noi moduri de dribling, apărătorii au primit noi acțiuni pentru a intra la minge fără fault, le descoperiți pe parcurs, experimentând controllerul. Iar n-am reușit să bat penalti corect, ori trage pe lângă poartă, ori direct la portar.
  • Pe măsură ce descopăr noutăți în joc am să încerc să vă povestesc mai multe, așa că poate revin cu noutăți pe tema asta.

Video – meciuri și elemente din gameplayGalerie foto