Se pare că am fost cuminți anul trecut, Moșul n-a scăpat ocazia să ne aducă un cadou pe măsură, respectiv consola Playstation 4 Pro. Evident știam principalele jocuri, tocmai jucasem Gran Turismo la lansarea oficială, dar am descoperi două chestii noi, despre care vă povestesc mai jos. Odată abonamentul PS Plus, care îți aduce în fiecare lună jocuri gratuite, eu am descărcat patru în decembrie și trei în ianuarie, în valoare totală de vreo mie de lei. Al doilea lucru, serviciul online PlayLink, un sistem de jocuri pentru cei care se joacăî ocazional și preferă un smartphone pe post de telecomandă.

Experiența cu Playstation 4 Pro

Sunt două modele noi față de consolele PS4 din anii anteriori, respectiv variantele Slim și Pro. Consola Slim este mai ieftină, cam 1.300 de lei la ora când scriu articolul, este alegerea perfectă pentru cei care nu au display 4K  și nu vor să atingă cele mai mari rezoluții pe viitor. Modelul de top, care are grafică 4K, costă circa 1700-2.000 de lei  (era 2000 când am scris, acum a scăzut) sunt diverse pachete cu FIFA18 sau Gran Turismo sau alte jocuri oferite la pachet.

PS Plus costă 35 de lei pe lună, iar cea mai bună variantă este să plătiți 270 de lei pe an (sub 22 de lei pe lună). Abonamentul oferă acces la jocuri gratuite, la reduceri exclusive pentru membri și la alte lucruri. De exemplu, am luat Star Wars Battlefront 2 la reducere, imediat după ce am pus jocurile gratuite din decembrie. Trebuie să aveți net sănătos, pe Fiberlink cu 1Gbps a durat ceva să descarce zecile de GB ale jocurilor. Dar nu exagerat de mult. Am găsit prin dulap și două jocuri pe disc (Gran Turismo de la lansare și Uncharted: The Lost Legacy), le joc și pe alea când am timp.

Pe lângă Battlefront 2, am deshis pînă acum două jocuri primite gratuit, Deus Ex: Mankind Divided și Horizon Zero Dawn. Îmi place grafica excelentă, e drept că am și un monitor special, o să vă scriu separat despre el, în curând. Am descărcat și noul joc Batman care este gratuit în ianuarie pentru membri PS Plus și alte jocuri. Anul ăsta să vă așteptați la mai multe povești despre jocurile Playstation și promit să revin cu mai multe detalii despre Playlink. Deocamdată să vă spun puțin despre noua inițiativă.

Despre PlayLink

Cred că noua idee vrea să împace oamenii care nu joacă decât ocazional cu gamerii înrăiți. Este o platformă online în care folosiți terminalele smartphone pentru jocuri și PS 4 este doar locul în care se adună familia. Este fain pentru că poate juca oricine cu smartphone și puteți invita prietenii să descopere noile jocuri. Deocamdată, jocurile disponibile pe această nouă platformă sunt limiatate, am descărcat That’s You, SingStar, Knowledge is Power, Hidden Agenda și am citit și despre Planet of the Apes.

Pe scurt, That’s You este un fel de trivia, la care participanții răspund la întrebări de cultură generală și primesc premii. SingStar Celebration este un simulator de karaoke și vă asigură distracția pentru o seară în familie. Knowledge is Power este pentru pînă la 6 jucători și permite la fel să câștigați pe bază de întrebări și răspunsuri. Iar Hidden Agenda este similar cu board-game-ul Cluedo – a avut loc o crimă și trebuie să răspundeți la întrebări pentru a găsi ucigașul. Mai multe detalii despre PlayLink găsiți mai jos.

Video


Galerie foto