Am avut ocazia să testez FIFA 21, unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului. Este de asemenea, unul dintre cele mai cunoscute titluri dezvoltate cu sprijinul echipei din România. Iar vestea bună este că utilizatorii PS sau Xbox care fac upgrade la consolele de următoare generație vor putea avea jocul în continuare fără alte costuri.Pro și contra FIFA 21

Avantaje:

  • grafica și modul de control îmbunătățit pentru jucător;
  • actualizări pentru modurile suplimentare;
  • modificări pentru partea de management a echipelor;
  • modificări pentru gestionarea carierei;
  • poți personaliza stadionul tău;
  • adaptare la consolele de ultimă generație;

Dezavantaje:

  • nu mai are modul Demo;
  • prețul rămâne destul de mare;
  • unele comenzi te fac să arunci controllerul;

FIFA 21 – păreri la cald

Am testat cea mai nouă ediție a popularei francize de jocuri video pe PlayStation 4. Abia aștept să vină noua generație de console, pentru că am auzit că FIFA 21 are îmbunătățiri pe PS5. În mare sunt în principal actualizări grafice, dar sunt și unele modificări mai mici privind modul de control al jucătorilor, jocul în echipă, cariera, Volta și FUT. Nimic revoluționar, dar sunt binevenite.

Pe lângă campionatul intern și echipele românești complete, actualizate, anul acesta sunt incluși 3 noi fotbaliști români recreați autentic în joc: Florinel Coman, Dennis Man și Ionuț Radu. În total, pasionații de fotbal au la dispoziție peste 17.000 de jucători și mai multe de 700 de echipe, peste 120 de stadioane și mai multe de 30 de ligi. În plus, aceștia au acces exclusiv la competiții globale, printre care UEFA Champions League, UEFA Europa League, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamerica, Premier League, Bundesliga, LaLiga Santander și Liga I din România.

Am jucat Champions League cu Atletico Madrid și evident că am luat bătaie de la Bayern, dar numai un 1-0 sec, cum spun comentatorii români. Nu sunt un expert și în general am luat bătaie și la FIFA 20, dar sunt unele lucruri modificate. Jucătorii par mai conectați la acțiune și nu aleargă doar random pe teren. Apărătorii sunt mai deștepți decât la generația anterioară. Se iese mai puțin la offside, iar coliziunile dintre jucători par mai realiste.

Am ținut neapărat să joc Volta. Este un mod de miuță, fotbal în curtea școlii, este modul favorit care a fost lansat anul trecut. Totuși, nu sunt terenuri de tip maidan, ci joci în diverse metropole ale lumii. Așa că am numit echipa mea Rapid și am jucat la Rio de Janeiro, unde i-am bătut pe brazilieni. Amuzant și relaxant în același timp. Au apărut anul acesta și Volta Squads, echipe unde se vor putea recruta unele dintre cele mai mari nume din fotbalul internațional și nu numai în noul mod Featured Batles.

Sunt îmbunătățiri și la modul Carieră, cu un control mai bun asupra meciurilor, transferurilor la echipe și asupra antrenamentelor. Evoluția jucătorilor poate fi gestionată în detaliu cu noile Development Plans, în timp ce noul sistem Active Training oferă noi modalități de a se pregăti pentru meciuri și de a conduce echipa spre vârful clasamentului. Pentru prima dată poți schimba poziția de joc dacă te-ai decis să alegi altceva. Apărătorii pot să joace pe extreme, iar fundașii pot fi evolua ca mijlocaș central și alte asemenea modificări.

Evident, nu puteam rata Ultimate Team, modul care le oferă jucătorilor posibilitatea de a face echipă online alături de prieteni. Pasionații pot concura pentru recompense prin noul mod FUT Co-Op sau se pot alătura comunității gobale în FUT Events. Altă chestie tare în Ultimate Team este că poți să îți personalizezi stadionul echipei tare, ceea ce mi se pare foarte tare.

Concluzii

FIFA 21 este unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului și nu am găsit nimic dezamăgitor anul acesta. Din contră, au ascultat ce discuții au fost anul trecut online și au încercat să îmbunătățească acele capitole. Ceea ce mi se pare o decizie smart. Partea bună legată de FIFA este că oferă atâtea moduri și atâtea oportunități că nu te poți plictisi de el. Partea rea este că nu știu pe care dintre moduri să continui mai departe. Îmi place prea tare Volta să mai joc fotbal clasic. Dar câteodată merge și un meci prin care să redresezi naționala României sau vreo echipă de suflet din campionat. Da, poți câștiga cu Dinamo în FIFA 21.

Galerie foto