Am testat Fitbit Inspire 3, una dintre cele mai minimaliste brățări de fitness disponibile acum. Îmi plac genul ăsta de accesorii mai mult decât ceasurile masive și greoaie. E vorba și de confort, dar și de utilitate. Informațiile obținute sunt cam aceleași, dar brățările sunt mai compacte și au o autonomie mult mai mare.

Fitbit Inspire 3

Chiar și micul Fitbit Versa 4 este totuși mai mare, mai greu și mai incomod de purtat. Plus că ține bateria mai puțin.

Pro și contra Fitbit Inspire 3

Avantaje:

  • e foarte subțire, ușoară, o plăcere de purtat;
  • autonomie mare;
  • ecran color cu contrast bun;
  • aplicație decentă;

Dezavantaje:

  • ecranul compact poate fi greu de citit;
  • destul de scumpă pentru o brățară;

Detalii tehnice Fitbit Inspire 3

Ecran: 1.46 inch, AMOLED, 72×128 px
Stocare: 32 MB
Densitate
: 101 ppi
Dimensiuni: 39 x 18 x 9 mm
Greutate: 17 gr
Baterie:  240 mAh – 10 zile
OS compatibil: Android & IOS
Tehnologii: Bluetooth 5.0, rezistent la apă
Preț: 499,00 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 5 Media: 3.6]

Impresii după testare

Am ajuns să apreciez diferit ceasurile smart și brățările de sport. Unele sunt pentru evenimente sau călătorii în care ai anumite tehnologii și funcții, altele sunt pentru sport în parc, monitorizarea somnului și funcțiile de bază: ritmul cardiac și pași. Întotdeauna prefer brățările discrete, dar este adevărat că ele nu au GPS, nu includ stocare să poți asculta muzica favorită fără telefon și au senzori mai mici, mai ieftini. Brățările nu sunt doar mai comode și mai ieftine, ci au și autonomie mult mai mare decât ceasurile. Însă ecranul nu este atât de ușor de citit.

Fitbit Inspire 3 este versiunea loc de bază, entry-level, pentru cei care se apucă de sport. Sau din motive de sănătate au nevoie să monitorizeze toți acești parametri. Aplicația este aceeași, indiferent de tipul de ceas folosit. Este printre cele mai bune aplicații disponibile.

Brățara arată bine și combinația de portocaliu cu negru arată excelent. Mai mult, ecranul poate avea culori similare, așa că arată destul de bine. Este un ecran AMOLED, care oferă culori puternice și contrast, deși este mai mic decât pe modelul Versa 4.

Modelele Inspire anterioare trebuiau să se descurce cu un afișaj monocrom, dar Inspire 3 primește un ecran AMOLED color. Acesta este într-adevăr cel mai mare motiv pentru a face upgrade dacă veniți de la un model mai vechi, face diferența fără a sacrifica bateria. Carcasa măsoară 1.55 inch, dar ecranul în sine nu ocupă tot spațiul utilizabil de pe dispozitiv.

Inspire 3 folosește GPS-ul conectat din telefon în loc de un GPS încorporat. Aceasta înseamnă că va trebui să iei telefonul cu tine pentru a urmări informații despre trasee în aer liber și distanțele pentru lucruri precum plimbări și alergări. Puteți urmări peste 20 de tipuri de antrenament diferite cu spațiu pentru a stoca șase profiluri de antrenament pe dispozitiv. Pentru a schimba favoritele, trebuie să încărcați aplicația Fitbit, apoi să resincronizați cu banda.

Urmărirea somnului de la Fitbit este interesantă chiar și pe acest dispozitiv mic. Totul este ușor de interpretat în aplicația Fitbit dar trebuie să sincronizezi datele în fiecare dimineață cu telefonul. După 14 zile de purtare a dispozitivului, veți obține un profil de somn aprofundat și în fiecare lună veți primi o comparație cu un animal care vă descrie stilul de somn.

Navigarea în Inspire 3 este puțin diferită față de modelele anterioare. Acum există două butoane tactile pe fiecare parte pe care le puteți utiliza pentru a porni ecranul sau pentru a reveni la cadranul ceasului din orice meniu. Glisați la stânga și la dreapta pentru a accesa urmărirea antrenamentului, exerciții de respirație, cronometre și alarme sau notificări de pe telefon. Glisați în sus și în jos pentru a ajunge la setări și, respectiv, la prezentarea zilnică a sănătății.

Inspire 3 poate urmări pașii, ritmul cardiac și nivelurile de oxigen din sânge pe tot parcursul zilei și nopții. Antrenamentele și somnul pot fi urmărite automat sau manual. Inspire 3 folosește o tehnologie numită Active Zone Minutes pentru a vă ajuta să atingeți nivelurile de activitate recomandate și ține cont de cât timp petreceți cu ritmul cardiac în anumite zone, personalizate în funcție de vârsta și nivelul de fitness.

Inspire 3 include majoritatea funcțiilor inteligente gândite pentru astfel de dispozitive. Puteți vedea notificările primite de pe telefon, cu opțiunea de a le filtra după tipul de aplicație din aplicația Fitbit. Există o aplicație de cronometru și alarmă încorporată în tracker, plus o funcție de găsire a telefonului, atâta timp cât se află în raza de acțiune Bluetooth. De asemenea, este compatibil cu Google Fast Pair, astfel încât se conectează rapid la telefoanele Android.

Este enervant că apare mereu să cumperi abonamentul Premium. Dar puteți ignora de asemenea acest lucru. Oferă niște informații în plus, dar nu atât de esențiale.

Concluzii

Fitbit Inspire 3 are cam tot ce vrei de la o bandă de fitness inteligentă. Cred că se descurcă excelent, arată bine și are un preț bun. Oferind atâtea date, merită încercată.

Galerie foto