Am fost în week-end la cea de-a treia ediție Supercoders, un workshop de programare pentru copiii între 10 și 14 ani, susținut de Orange România. Ediția actuală a fost dedicată protecției mediului.

#Supercoders3 (16)

Copiii au lucrat în echipă și au realizat cu ajutorul Scratch prezentării dinamice legate de poluare, probleme de mediu și proiecte de viitor. S-au discutat probleme precum încălzirea globală, consumul iresponsabil, recicare și protejasarea biodiversității. Mi-a plăcut entuziasmul celor mici, am văzut traineri pasionați de ceea ce făceau și prezentatori care au încălzit atmosfera.

Mi-ar place să văd cât mai multe astfel de proiecte, mai sunt vreo două ateliere de gen, dar pentru București mi se pare puțin, iar în alte orașe sunt prea puține inițiative…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!