Am participat la ambele ediții Supercoders (2014 și 2015) și vă spun că este un program foarte interesant, merg și week-end-ul viitor. Este un curs de programare pentru copii de 10-13 ani, susținut de Orange România, iar ediția actuală este dedicată protecției mediului.

supercoders

Reuniunea va fi sâmbătă, 17 octombrie, vă puteți înscrie pe e-mail, la adresa csr@orange.ro până cel târziu vineri, 16 octombrie. Participarea este gratuită, iar locurile sunt limitate. Copiii trebuie însoțiți de către un adult. #SuperCoders 3 va avea loc simultan în nouă țări din Africa și Europa, unde grupul Orange este prezent.

Copiii vor fi încurajați să dezvolte jocuri și animații construite în jurul aspectelor de mediu, precum încălzirea globală, consumul iresponsabil, reciclarea și protejarea biodiversității. Copiii vor învăța într-un mod interactiv cum tehnologia poate contribui la adresarea temelor care ne preocupă pe toți și la găsirea de soluții pentru acestea.

Grupul Orange este membru al Uniunii Internaționale de Telecomunicații (ITU), o agenție a Națiunilor Unite implicată în inițiative care adresează încălzirea globală.