Așa cum promiteam vineri, revin azi cu prezentarea camerei foto cu Android lansate de Samsung sub brandul Galaxy. După cum puteți vedea în imaginile de mai jos, chiar este un gadget, nu o jucărie ieftină. Arată bine, face poze bune, filmează HD, dar are și toate funcțiile specifice sistemului de operare Android.

Click pe imagini pentru o vizionare mai bună!

Samsung Galaxy Camera
Samsung Galaxy Camera

Pentru cei care au scris comunicatul de presă și pentru cei care l-au preluat ca atare, trebuie spus că Samsung NU a deschis acum o categorie nouă de produse. Polaroid a avut ideea utilizării Android pentru o cameră foto. Apoi a venit rândul Nikon să lanseze un aparat foto pe acest principiu. Samsung a preluat ideea și a îmbunătățit design-ul, tehnologia și aplicațiile disponibile.

ads

Samsung Galaxy Camera

Câteva idei despre cameră și utilitatea ei, v-am scris direct de la IFA în articolul precendent, azi vă povestesc despre tehnologie și primele impresii legate de utilizarea ei. Senzorul are 16 megapixeli și, ceea ce e important, are tehnologia back-side illuminated (BSI) care permite realizarea de fotografii foarte bune pe lumină slabă.

Obiectivul (F2.8, 23 mm) oferă un zoom optic de 21X, ceea ce vă oferă posibilitatea de a face fotografii bune în călătorie. Android 4.1 Jelly Bean vine din start cu optimizări pentru partea de foto, dar Samsung au adăugat o serie de funcții avansate. De exemplu pachetul foto „Smart Pro”, care permite realizarea cu o săpunieră de fotografii cu efecte tip DSLR. Are 35 de moduri de fotografiere diferite, 10 Smart Pro, dar și control manual ca la camerele avansate. Vedeți clipul ca să vă dați seama cum arată.

Sunt convins că vom vedea fotografii excelente făcute cu acest aparat. Eu am făcut doar o poză în sală, ținând cont de lumina de acolo a ieșit foarte bine pentru un compact.

Procesorul este quad-core la 1,4GHz, de-aia se mișcă atât de rapid. Are 8GB incluși plus slot de carduri micro-SD.

Fac pariu pe de altă parte că vom vedea curând primul mirrorless cu Android. Cred că se pretează și va fi lansat acum, când Android este pe val.

Samsung Galaxy Camera
Samsung Galaxy Camera

Pe lângă WiFi și HSPA, vine cu Bluetooth 4.0 – puteți transfera repede pozele pe orice alt device cu Bluetooth.

De asemenea, ecranul mi s-a părut foarte bun și este cel mai mare disponibil la o cameră foto compactă – diagonală de 4,8 inchi. Cred că important va fi dacă ține bateria o zi întreagă la atâta tehnologie – acumulatorul are 1.650 mAh. Ar fi păcat să se termine după câteva ore de plimbare. Dar asta nu am cum să v-o spun acum.

Va fi important și prețul. Dacă vine sub 2.000 de lei în România, are o șansă să se vândă. Dacă va veni la 3.000 de lei, va fi una din minunile fără vânzări care au mai existat. Conform zvonurilor actuale, ar putea avea prețul pe la 2.250 – dar rămâne de văzut dacă se confirmă oficial sau nu.

Galerie foto

[nggallery id=436]

Video