Am urmărit dupămasă de la 17-00 evenimentul Unpacked dedicat Galaxy Z Fold 2 și am redat mai jos detaliile principale.

Samsung Galaxy Z Fold2

Samsung Galaxy Z Fold 2 a fost prezentat oficial în cadrul evenimentului Unpacked pe 5 august, odată cu Note 20. Are două display-uri Infinity-O edge-to-edge, aproape fără margini. Ecranul exterior este de 6,2 inch, iar cel principal de 7,6 inch, ceea ce le face pe ambele mai mari decât cele de pe Galaxy Fold. Vine în două culori la fel de uimitoare: Mystic Black și Mystic Bronze.

Detalii tehnice Galaxy Z Fold 2

Ecran: 7.6 inch Dynamic AMOLED 2X, 2208 ×1768 px, 372 ppi, HDR10+, 120Hz
Secundar: 6.23 inch, Super AMOLED, 2260×816 px
Procesor: Qualcomm Snapdragon 865+
GPU: Adreno 650
Memorie: 12 GB RAM
Stocare: 256 GB UFS 3.0
Camera: 12+12+12 mpx
Selfie: 12+12 mpx
Dimensiuni: 159.2 x 128.2 x 6.9 mm
Greutate: 279 g
Baterie: 4.500 mAh + 25W
OS: Android 10, One UI 2.5
Tehnologii: Bluetooth 5.1, WiFi 6
Preț: 9.699, 00 lei

Galaxy Z Fold 2 Unpacked

A început prezentarea oficială Samsung Galaxy Z Fold 2. Ecranul este mai larg decât la primul Galaxy Fold, iar camera selfie este acum în gaură, fără să ocupe vreo zonă specială cum era la prima variantă.

Imaginile urmărite trec instant de pe un ecran lateral pe cel principal sau înapoi atunci când iei telefonul în mână și închizi capacul. Fie că este video sau jocuri sau altele. Ecranul principal poate fi pliat la mai multe unghiuri și îl poți așeza pe birou pentru a vedea fără să ții telefonul în mâini.

Set-up-ul foto de pe spate pare să fie cel identi cu Note 20 simplu, camera principală de 12 megapixeli, ultra-wide de 12 megapixeli și telefoto de 12 megapixeli. Camerele selfie sunt de 10 megapixeli, una pe capac și una pe ecranul principal.

Se poate utiliza soluția multitasking cu trei aplicații simultane pe ecran. Ecranul secundar Infinity-O de 6,2 inch permite opțiuni extinse de utilizare, astfel încât să vă puteți verifica e-mail-urile, să căutați informații de interes sau chiar să vă urmăriți conținutul preferat, fără a fi nevoie să depliați dispozitivul de fiecare dată. În momentul în care acesta este depliat, ecranul principal masiv de 7,6 inch oferă o experientă imersivă, fluentă, atât în derularea conținutului, dar și în jocuri sau în vizionarea de conținut multimedia. Pentru o experiență de utilizare completă, Galaxy Z Fold2 vine dotat cu cel mai bun sunet dinamic disponibil pe un dispozitiv Galaxy, cu un efect stereo îmbunătățit și un sunet mai clar oferit de boxe duale bazate pe tehnologia high-dynamic.

Cu modul Flex este mai ușor ca niciodată să realizezi conținut și să-l ajustezi în timp real. Cu ajutorul modului Capture View, de acum nu veți mai fi nevoiți să părăsiți aplicația camerei foto. Vizualizați foarte simplu și clar fotografia sau video-ul pe care tocmai le-ați surprins sau examinați până la cinci dintre cele mai recente fotografii pe jumătatea de jos a dispozitivului, previzualizarea următoarei fotografii proiectându-se în jumătatea de sus. Indiferent dacă participați la o întrunire sau vă demonstrați abilitățile de gătit, Galaxy Z Fold2 poate înregistra videoclipuri fără să fiți nevoiți să-l țineți neapărat în mână și poate menține subiectul în focus chiar și atunci când acesta se mișcă.

Samsung are o abordare deschisă și orientată spre parteneriate. Printr-un parteneriat de lungă durată cu Google, Samsung a creat un ecosistem deschis pentru dispozitive pliabile. Prin acest parteneriat, Samsung a promovat inovația pliabilă UX pentru a-și atinge obiectivul de creare a design-ului final. Mai mult, un parteneriat de încredere cu Microsoft, îmbinat cu hardware-ul avansat Galaxy Z Fold2 și experiența unui ecran mare, le permit utilizatorilor să își maximizeze productivitatea în mediile mobile.

Samsung și Thom Browne își continuă colaborarea cu o ediție specială. Include și ceasul sau căștile Samsung. Ediția Thom Browne costă 3.299 dolari.

Galaxy Z Fold2 va fi disponibil în nuanțele Mystic Black și Mystic Bronze, în aproximativ 40 de piețe, inclusiv România, din data de 18 septembrie 2020, cu posibilitatea de precomandă de la 1 septembrie 2020. Nu avem oficial informații despre preț A apărut precomanda cu preț oficial 9.699,00 lei (este activă precomanda în România).