Samsung Galaxy Z Fold 3 va fi lansat în vară în locul seriei Note. O chestie pe care am intuit-o și despre care am povestit aici. Era imposibil ca Samsung să renunțe la “găina cu ouă de aur”. Vor spune doar că Note a reprezentat totdeauna viitorul și că acum pliabilul reprezintă viitorul. Ceva de genul ăsta. Anul trecut, Z Fold 2 a fost lansat în septembrie. Au apărut discuții și despre un Z Flip 3 online.

Două zvonuri constante din ultimele 6 luni nu-mi dădeau pace:

  1. Samsung nu va mai face un nou Note;
  2. S-Pen va veni pe mai multe terminale;

Așa că am tras singura concluzie logică: Note va fi înlocuit de un pliabil cu S-Pen. Sau va fi lansat doar Note 20 FE. Sau va fi totuși Note 21 ultimul Note? Nu știm nimic. Deocamdată facem doar speculații.

Zvonuri privind Galaxy Z Fold 3

Ice Universe sugerează că Galaxy Z Fold 3 va fi probabil cel puțin la fel de scump ca Fold 2. Producția de masă va începe în iulie, ceea ce înseamnă că telefonul va fi lansat probabil în august, la evenimentul Galaxy Unpacked la care venea și Note.

Ice Universe pare să sugereze și faptul că Fold 3 va fi prezentat ca un dispozitiv Note. Evident, nu este ceea ce vor să audă fanii Note, dar rămâne de văzut impactul acestei decizii. Să nu uităm că un oficial Samsung a declarat că se lucrează la Note.

Acest model pare să fie al doilea telefon Samsung care oferă suport pentru stylus-ul S-Pen. Spre deosebire de Galaxy S21 Ultra, Z Fold 3 va avea aparent un slot dedicat pentru stocarea stylusului, așa cum avea Note. Zvonurile spun, de asemenea, că va fi primul telefon Samsung cu o cameră sub display.

Este posibil ca telefonul să fie motorizat de Qualcomm Snapdragon 888. Va avea cu cel puțin 256 GB de stocare internă. Acesta va veni cu Android 11 din cutie și One UI 3.5. Alte detalii, inclusiv specificațiile, sunt încă necunoscute.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3

Tot zilele astea a apărut și un așa-zis Z Fold 3. Au apărut câteva imagini-concept ale acestui model, împreună cu un videoclip.

Acest concept seamănă cu Galaxy Z Flip din față. Cu toate acestea, are margini ale ecranului mai subțiri. Partea din spate design-ul este inspirat de Galaxy S21, dar are și un afișaj acolo. Samsung ar putea merge mai departe cu un afișaj mai mare de această dată și designerul a încercat să-l imagineze.

Un astfel de afișaj secundar ar oferi mult mai multe informații și ar fi mult mai util. Foarte puțini oameni ar folosi camera frontală a telefonului pentru a face imagini, deoarece această configurare ar face viabilă utilizarea celor din spate. Trei camere sunt situate pe spate și sunt aliniate vertical. Carcasa camerei este o extensie a cadrului telefonului, așa cum este pe seria de smartphone-uri Galaxy S21.

Revin cu alte informații imediat ce apar.