Evenimentul de lansare Honor Magic6 Pro a avut loc în paralel cu lansarea Xiaomi, așa că nu am putut ajunge. Astăzi la prima oră am trecut prin MWC să văd noul flagship.

Honor Magic6 Pro

Cum este Honor Magic6 Pro

Telefonul păstrează foarte mult aparența lui Honor Magic5 Pro. Ei probabil vor să păstreze tradiția și linia clasică, dar cred că era timpul să evolueze mai mult. În continuare nu suport ideea de notch, măcar acum este aliniat în mijloc, nu lateral ca la ediția a cincea. Așa că telefonul arată cumva mai echilibrat, dar gaura asta întrerupe orice ai privi pe ecran și este la fel de nesuferită ca la iPhone. Da, camera de selfie este însoțită de un senzor ToF pentru diverse funcții legate de portrete în special. De notat că au pus și camera selfie de 50 de megapixeli, ridică un pic standardele pentru ceilalți.

Honor Magic6 Pro

Da, reușesc un setup spectaculos pe spate, dar tot cumva inutil. De ce ai pune periscop cu senzor de 180 de megapixeli, dacă limitezi optica la 2.5x? O irosire de resurse fără precedent. Senzorul mare este capabil să capteze mai multă informație, deci vrei mult peste 2-3x ceea ce oferă toată lumea. Poate un 5x ar fi fost bun. Nu mai repet cu 10x, că se pare că nu este cazul.

Poate vine și la teste curând, am văzut că a fost pe la câțiva colegi. E mișto de văzut autonomia. Honor Magic6 Pro vine cu o baterie silicon-carbon de a doua generație. Aceasta asigură o performanță mai bună în diferite condiții, precum și o densitate crescută a puterii. Bateria este prima din lumea smartphone-urilor care are un cip independent numit Power Enhanced Chip Honor E1.

Noua tehnologie a bateriei folosește siliciu în loc de grafit pentru electrodul negativ. Siliciul în sine are câteva avantaje cheie față de grafit, cel mai notabil fiind densitatea. Anodul de siliciu oferă o densitate de putere de 10 ori mai mare decât grafitul. Se extinde în volum cu până la 300% și are un ciclu de viață mai scurt. De aceea, Honor folosește un anod siliciu-carbon pentru a compensa dezavantajele inerente ale siliciului.

Honor Magic 6 Pro vine la pachet cu noul MagicOS 8.0 al lui Honor. Este bazat pe Android 14. Prețul pentru România este destul de mare, dar sub nivelul S24 Ultra / Xiaomi 14 Ultra. Mai exact vine cu 16GB/512 GB la 5.999 de lei.