În paralel cu Xiaomi a fost și un eveniment Honor la care nu am putut ajunge: lansarea Magic6 Pro. Noul flagship a ajuns la test la ConnectZonaIT și la Buhnici.

Honor este partea care continuă de fapt seria de telefoane Huawei. După despărțirea de compania mamă, Honor are parte acum de servicii Google complete și oferă terminale din ce în ce mai performante de la an la an.

Vine cu Snapdragon 8 Gen 3 și are o cameră periscop de 180 de megapixeli, o surpriză pentru industrie.

Ecranul are diagonala de 6,8 inch și aduce rezoluție de 2.800×1.264 pixeli cu o rată de reîmprospătare variabilă de 1-120 Hz. Honor promite 1.800 de nits de luminozitate maximă în modul automat și până la 5.000 (cinci mii!) de nits de luminozitate maximă locală pentru conținutul HDR. Sticla care acoperă acest telefon nu este Gorilla Glass, ci JuRhino. Ecranul are un notch măricel, însă nu fără motiv. Acolo se află adăpostiți un senzor pentru selfie-uri de 50MP și un senzor TOF, sau time of flight, care ajută la măsurarea adâncimii și la deblocarea cu ajutorul feței.

Marginile laterale devin plate – se pare că este anul telefoanelor cu marginile plate ca la iPhone. Modulul foto este similar, dar lentila de periscop are un format mai mare. Ambele au afișaje OLED LTPO și camere triple impresionante, chiar și un periscop de 180MP pe varianta Pro.

Spatele are o insulă de cameră reproiectată, cu o cameră principală de 50MP cu deschidere variabilă f/1.4-f/2.0 și un obiectiv periscop de 180MP cu zoom optic de 2,5x și zoom digital de până la 100x. Plus un obiectiv ultrawide de 50MP.

Honor Magic 6 Pro vine la pachet cu noul MagicOS 8.0 al lui Honor. Este bazat pe Android 14. Puteți alege între 12 și 16 GB RAM și până la 1 TB spațiu de stocare. Este unul dintre telefoanele care vine acum fără încărcător în cutie.

Am reușit să aflu de la colegi și prețul – 5.999 de lei. Telefonul e disponibil la precomandă începând de mâine, 26 februarie, până pe 11 martie, și lansarea oficială în România e programată pentru 12 martie.