HP are planuri mari pe zona de dispozitive pentru jocuri video și a lansat în România seria nouă de produse: desktop-ul Omen X, laptopurile de gaming din seria Omen și accesoriile dedicate realizate în parteneriat cu Steelseries. Am avut ocazia să văd la DreamHack 2016 noile produse și vă spun că sunt realizate pe gustul oricărui pasionat de jocuri, dar în special pentru cei care caută performanța.

HP Omen X
HP Omen X

Veți găsi mai multe poze, filme și detalii dacă urmăriți pe rețelele de socializare hashtag-ul #DominateWithOmen.
Aveți și un video la finalul materialului.

Mi-a plăcut în mod special desktop-ul Omen X, pe care vi-l prezint imediat, alături de un video, iar la final veți vedea de asemenea produsele din celelalte game. HP au de recuperat teren pe partea de gaming, dar se vede că noua ofertă este serioasă și sunt convins că produsele vor avea succes.

HP Omen X

Mi-a plăcut faptul că desktop-ul este chiar gândit pentru profesioniștii din gaming, are toate elementele de care au nevoie pasionații de jocuri. Procesoare Intel Core care sunt pregătite pentru overclocking, plăci grafice de ultimă generație (suportă două plăci Nvidia GeForce GTX 1080), chipset grafic VR-Ready capabil de imagini 4K, management termic superior cu trei camere interne distincte, care separă componentele şi optimizează temperatura cu sisteme de răcire dedicate în fiecare cameră.

Desktopul permite adăugarea unui sistem de răcire pentru până la trei coolere cu lichid de 120 mm, cu guri de aerisire montate în partea superioară şi un suport care ridică carcasa de pe sol pentru a pătrunde mai mult aer rece, oferind o ventilaţie completă.

Design-ul este inedit, de fapt Omen X chiar reprezintă simbolul X, are carcasa proiectată astfel. Pe lângă controlul componentelor, se pot controla luminile colorate și se poate ajusta nivelul de luminozitate. Șasiul va permite upgrade-uri fără nicio bătaie de cap pe viitor. Ba chiar are uneltele ascunse în carcasă pentru a avea acces rapid la montarea componentelor.

Omen X este deja disponibil în magazinele partenere HP. Sistemul HP OMEN X 900, Procesor Intel Core i7-6700K 4.0GHz Skylake, 32GB DDR4, 3TB HDD + 512GB SSD, GTX 1080 8GB, Win 10 Pro are preţul în jur de 13.780 RON.

Desktop-ul l-am văzut la IFA Berlin și apoi la Dreamhack, este de vis, nu doar că nu vrei să ții așa ceva sub birou, ci va fi centrul divertismentului din living. Va fi computerul de arătat tuturor prietenilor și invitaților. Iar ca performanță sunt convins că gamerii vor ști să-l ducă la maxim.

L-am văzut alături de monitorul HP Z34 C, mi se pare un set-up foarte bun pentru gaming, cu un monitor mare și curbat. Există la nivel internațional ecranul curbat Omen X, dar în România va ajunge în luna noiembrie. Este primul de la HP care oferă tehnologia Nvidia G-Sync. Alături era tastatura de gaming realizată cu Steelseries, căștile speciale și un mouse de gaming excelent, plus un mouse-pad confortabil.

Laptopurile HP Omen

Am văzut două dintre laptopurile HP Omen, modelul de 15 inch și modelul de 17 inch, ambele gândite pentru gamerii care călătorec, dotate cu tehnologii de top.

Modelul de top are ecran de 17.3 inch, procesoare de ultimă generație și plăcile grafice Nvidia GeForce GTX, cântărește doar 3.2 kilograme. Are tehnologia G-Sync, sistem de sunet de la Bang & Olufsen, tehnologie Display Port pentru monitoare 2K sau 4K, dar și ecranul său poate fi luat 4K pentru pasionaţii de detalii. Este un laptop care suportă tehnologiile grafice VR, iar bateria rezistă peste 7 ore de utilizare.

Modelul de 15 inch aduce aceleași performanțe într-un format mai compact și de asemenea cu un preț mai accesibil.

Accesoriile HP Omen

Platforma software Omen este preinstalată pe PC-urile din serie şi este oferită pentru tastatura şi mouse-ul din noua serie, permițându-le jucătorilor să profite cu uşurinţă de multiplele sale caracteristici, prin suportul de platforme pe care îl oferă şi sistemul de sincronizare cloud care asigură mereu setările preferete pentru clienţi.

HP a început să colaboreze cu SteelSeries pentru accesoriile de gaming. Căştile Omen SteelSeries au o construcţie uşoară, pentru a răspândi uniform greutatea pe întreaga bandă, permiţându-le gamerilor să se joace mai mult timp şi mult mai confortabil. Tastatura permite personalizarea cu peste 16,8 milioane de culori, pentru a crea un model unic, şi schimbarea acestora în funcţie de acţiunile din gameplay. Mouse-ul realizat împreună cu SteelSeries include caracteristici pentru o performanţă de neegalat, inclusiv de personalizare, cum ar fi iluminare RGB, 6 butoane complet programabile pentru acţiune rapidă şi accelerare hardware zero pentru mişcări 1:1 de precizie şi urmărire;
Mouse Pad-ul Omen cu SteelSeries asigură calitate înaltă, bază de cauciuc antiaderent şi precizia pe care se bazează profesioniştii, cu o suprafaţă durabilă şi netedă.

Galerie foto

Video