Huawei organizează pe 10 septembrie Developer Conference și am putea afla acolo planurile privind Mate 40, procesorul nou Kirin 9000 și alte dispozitive smart. Compania chineză a anunțat deja că pregătește pentru anul viitor un smartphone cu Harmony OS.

huawei developer conference 2020

Huawei Developer Conference 2020

Compania ar fi trebuit să prezinte Kirin 9000 în cadrul conferinței de la IFA Berlin. Au avut acolo o prezentare, dar au evitat să spună ceva concret, doar că Huawei rămâne dedicat pieței din Europa.

Conform Phone Arena, Huawei nu a anunțat noul procesor pentru că noile sancțiuni americane au complicat situația. Nu mai pot produce propriul design și nici nu pot să cumpere de la alți furnizori. În cea mai recentă evoluție a situației, americanii vor să adauge pe lista neagră și ultimul producător care mai putea ajuta Huawei, respectiv Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Nu s-a dat verdictul, dar este pregătit probabil. Trump a zis astăzi că trebuie tăiate complet relațiile economice cu China.

ads

Huawei Developer Conference 2020 este de pe 10 pe 12 septembrie. Va fi un eveniment online global cu partenerii companiei. Evident, am să urmăresc conferința și revin cu informații. Pe 10 septembrie de la ora 10 vor prezenta noutăți hardware. Noi produse consumer vor fi lansate de la ora 15-00. Rămâne de văzut câte noutăți și câte detalii vor fi.

Detalii despre Kirin 9000

HiSilicon Kirin 9000 va fi procesorul seriei Huawei Mate 40 și probabil ultimul procesor cu arhitectura realizată de specialiștii Huawei pe specificații care includ tehnologie americană. Rămâne de văzut ce vor face ulterior, dacă au puterea să facă un procesor al lor, dacă vor folosi modele fabricate de terți sau dacă vor folosi deocamdată doar stocurile de produse create. TSMC a produs Kirin 9000, dar ei încetează activitatea de pe 15 septembrie când intră în vigoare noua interdicție americană.

Din ce se știa anterior, Kirin 9000 ar trebui produs pe 5 nanometri și ar avea arhitectura de ultimă generație ARM Cortex-A78. Teoretic este procesorul pentru Huawei P50 când se va lansa în primăvara viitoare, așa au făcut mereu. Dar rămâne întrebarea dacă vor putea lansa un P50 anul viitor. Probabil toți așteaptă rezultatul alegerilor din toamnă din Statele Unite.


Sursa foto.

Ce știm despre Mate 40

Știm deja că Huawei Mate 40 este confirmat din multiple surse. Eu sunt convins că nu se vor lăsa intimidați de restricții și că au făcut planuri privind dezvoltarea ulterioară. Așa cred că au ajuns și la ideea cu Harmony OS, despre care vorbim mai jos.

Cele mai recente informații spun că Huawei estimează o scădere a cererii pentru Mate 40 cu aproximativ 30% din cauza restricțiilor. Știm deja că în prima parte a anului cererea de telefoane Huawei nu a scăzut deloc în ciuda pandemiei și a resticțiilor americane. Dar este posibil ca situația actuală să fie diferită.

Huawei a lansat și un teaser pentru următoarea interfață Mate, EMUI 11. Nu avem foarte multe detalii, dar se pare că au adus multe îmbunătățiri legate de conectivitate. Desigur, se bazează în continuare pe Android, trec la versiunea 11 a sistemului de operare. Dar tot Open Source și fără serviciile Google.

Huawei FreeBuds Pro

Au ieșit la iveală deja căștile wireless Huawei FreeBuds Pro. Este o continuare normală pentru seria lor de căști fără fire. Pe zona de gadgeturi smart nu cred că există vreo sancțiune care le poate bloca dezvoltarea. Așa că astfel de produse vor continua să existe și să fie lansate pe bandă.

Căștile FreeBuds Pro seamănă destul de mult cu produsul similar Apple.

Telefon Huawei cu Harmony OS

Ca și alți jucători din industrie, Huawei cochetează de ani de zile cu ideea unui OS propriu, să reducă dependența de Google și așa mai departe. Chestia tristă este că nimeni nu a reușit, nici Nokia cu Microsoft, nici Firefox, nici Blackberry, nimeni. Și sunt tone de motive. Oamenii vor un OS pe care îl știu deja. Oamenii vor acces la toate aplicațiile, nu doar la cele din magazinul tău. Oamenii vor ușurință în utilizare.

Dar Huawei crede acum că e gata de lansare. Deja s-a discutat mult despre Harmony OS. Este un sistem de operare similar cu Android, dar fusese inițial pregătit pentru televizoare și alte echipamente smart. Aducerea lui pe telefoane va fi interesant de discutat, dar nu cred că va atrage pe nimeni.

Este foarte posibil că vor lua aceeași cale cu Firefox: e un sistem rapid, nu necesită resurse, vor face telefoane foarte ieftine care să atragă un număr de utilizatori. Apoi de-a lungul anilor să dezvolte acest nou ecosistem. Aici este de discutat – dacă sunt ieftine, pot pune procesoare slabe. Posibil să fi găsit o fabrică de procesoare cu tehnologii care nu mai sunt protejate de americani. Pe format mai vechi, mai expirat. Dar iată, telefoanele Harmony OS sunt ieftine și merg. O soluție mai bună decât să închidă divizia mobilă cu totul.