Huawei Mate X cu ecran pliabil a fost lansat oficial la Mobile World Congress 2019.
Telefonul pliabil Huawei este confirmat oficial și are specificații tehnice mai interesante decât principalii competitori, dar este mai scump.

Se auzise înainte de eveniment că Huawei are un telefon pliabil în lucru, dar nu erau date tehnice atât de detaliate disponibile. Mai am câteva detalii de completat, cum ajung la laptop.

Pe scurt

Display: 6.6/ 8 inch
Procesor: Kirin 980
RAM: 8 GB
Stocare: 512 GB+ card NM Huawei
Modem: 5G
Baterie: 4500 mAh
Preț: 2.299 euro
Lansare: în vară

Prezentarea a fost destul de scurtă, iar acest model nu a fost încă disponibil pentru testare. Rămâne de văzut pe viitor dacă ecranul este atât de bun cum părea în prezentarea oficială și rămâne de lămurit dacă are o baterie de 4500 mAh sau două, nu a fost clar.

Ecranul mic are diagonala de 6.6 inch și cele două combinate au o diagonală totală de 8 inch, fără notch sau găuri în ecran. Mecanismul de deschidere este destul de sofisticat.

Nu am chiar toate detaliile tehnice în rest, dar va avea tehnologie 5G și găsiți unele specificații căutând modem-ul Balong 5000 de la Huawei. Modelul va fi disponibil la început doar în culoarea albastru, ulterior vor fi mai multe variante.

Procesorul este HiSilicon Kirin 980, cel de la Mate 20 Pro, dar cu modem-ul Huawei va avea viteze de download de 4.6 Gbps pe 5G.
Va fi dual SIM sau SIM plus care de memorie NM de la Huawei.

Pare să aibă două baterii de 4.500 mAh sau două care însumează 4500 mAh nu e clar acum, dar au spus că va avea autonomie maximă. Plus o tehnologie de încărcare rapidă cu 55W. Huawei Super Charger poate încărca și laptopuri Huawei și telefonul pliabil. Am niște cifre privind viteza și capacitatea de încărcare, în 30 de minute ajunge la 85%, dacă am auzit corect.

Richard Yu spune că tehnologia 5G va fi mult mai sigură decât 4G și răspunde astfel tuturor acuzațiilor.

Prețul Huawei Mate X va fi de 2.299 euro, în varianta de 8 GB RAM și 512 GB stocare, va fi la jumătatea anului disponibil în magazine.

Revin cu poze și alte informații despre model cât pot de repede.