Huawei pregătește un telefon pliabil pentru 2018, ca să țină pasul cu principalii rivali, spune XDA-Developers. Decoamdată știm câteva planuri de acest gen și avem deja un produs lansat oficial, dar sunt curios cum va rezolva problema fiecare dintre marii producători.Ce știm la ora asta despre telefoane pliabile:
ZTE Axon M este primul telefon pliabil;
– Samsung va face un telefon pliabil;
Apple ia în calcul un telefon pliabil;

Huawei era imposibil să nu reacționeze, mai ales după zvonul cu Apple, pentru că Samsung au făcut anunțul oficial. Iar ZTE rămâne în China unul dintre competitorii Huawei. Problema telefonului pliabil este că nu prea are un format nou coerent, pare mai degrabă în proiect ca două ecrane unite. Astfel nu pare să aibă vreo mare utilitate. Poate că Samsung sau Apple au gândit un alt sistem, o altă tehnologie, care să facă ecranele chiar flexibile, să se spargă mai greu. Dacă vor fi toate cu două ecrane, slabe șanse să fie vreun succes comercial.

Richard Yu (CEO Consumer Group Huawei) a declarat pentru Cnet că proiectul telefonului pliabil, cu două ecrane, este pe drumul cel bun. Telefonul ar putea fi lansat anul viitor, fix ceea ce a spus și oficialul Samsung într-o discuție pe aceeași temă. Dacă se vor rezolva problemele, ar putea fi lansat anul viitor. Bănuiesc că dacă toate firmele lansează, atunci nu vor mai aștepta noi formate sau noi abordări, ci va începe cursa telefoanelor cu ecrane duale.

Oficialul Huawei spune că telefoanele au nevoie de un format nou, de un mecanism diferit, altfel rămân ca în cazul ZTE doar două ecrane lipite. Probaibl la acest lucru se referă și Samsung când spune că modelul nu este gata de lansare, dar că s-au făcut progrese. Probabil acum toată lumea aleargă de colo-colo prin fabrici să afle cum va fi prototipul celuilalt jucător. De-asta zvonul legat de Apple menționa că nu va colabora cu Samsung pe tema asta, ci cu LG.

Tind să cred că, dacă tehnologia dual-screen va prinde, totul va sta în mecanismul de slide și dacă va fi o experiență plăcută sau nu. Mi-aduc aminte la momentul Nokia N97, slide-ul și experiența plăcută cu butoanele chiar făceau diferența. Așa ar putea fi și un telefon cu două ecrane interesant. Să poți folosi fie un ecran, fie ambele unite, fie să aibă tastatura pe cel de jos și poți scrie, fie pentru multitasking. Să rulezi simultan două aplicații. Dar cred în același timp că va conta bateria, autonomia, precum și cât de gros / greu va fi telefonul.

Voi ce credeți, ar putea avea succes un telefon pliabil Huawei?