Am văzut martor la lansarea Huawei Mate X și am găsit modelul expus la Mobile World Congress 2019, așa că am făcut un scurt video despre el, plus câteva impresii așa la prima vedere. Din păcate nu a fost disponibil pentru hands on la ediția asta a târgului.


Dați un play la video și vă aștept la comentat pe YT.

Detalii tehnice

Display: 6.6 + 6.38 inch / 8 inch OLED
Procesor: Kirin 980
GPU: ARM Mali-G76
RAM: 8 GB
Stocare: 512GB
Camera foto: 40 MP (Wide Angle) + 16 MP (Ultra Wide Angle) + 8 MP (Telephoto)
Camera selfie: folosești cealaltă cameră
OS: Android 9
Interfața: EMUI 9.1.1
Baterie: 4.500 mAh
Preț: 2.299 euro
Disponibil: la vară

Mai multe informații despre proiect găsiți pe site-ul Huawei ->>

Păreri la prima vedere

  • toată lumea s-a oprit la preț, wow, ce scump este și celebrul “dau Logan pentru un Mate X”. Dar este de departe cel mai interesant prototip tehnologic văzut la Mobile World Congress 2019. Peste ce au arătat rivalii oricum;
  • Huawei demonstrează foarte clar că nu mai copiază pe nimeni și că poate face un proiect mult mai bine decât competitorii, un produs cu adevărat interesant. Din păcate însă nu cred că este gata pentru lansare.
  • Ideea cu ecranele în afară este foarte interesantă, o provocare pentru orice inginer, iar șeful Huawei a spus că “s-a realizat imposibilul” pentru a face ca acest dispozitiv să meargă. Dar este mai vulnerabil așa, se va zgâria, lovi. Compania are o husă oficială pentru Mate X, sunt foarte curios cum va putea sta pe ecran această husă. Abia aștept să o văd.
  • tot pentru prima dată, produsul nu a prea fost disponibil pentru testare. Era expus doar ascuns, în vitrină, ca și la Samsung. Câțiva oameni, care au avut interviuri cu șefii Huawei, au putut vedea un dispozitiv funcțional. Rămân valabile întrebările: cum se vede curbura, cum arată după utilizare, ce se întâmplă după multiple îndoiri?
  • Demonstrația din vitrină arată spre ce anume ne îndreptăm, dispozitive moderne, ușoare, pliabile, dar în același timp extrem de puternice din punct de vedere hardware și capabile de sarcini intense, nu doar accesorii de fashion.
  • cardul de memorie NM anunțat la lansarea Mate rămâne un vis frumos, încă nu se găsește pe nicăieri, iar Mate X are tot acest tip de card și nu suportă carduri microSD normale.
  • Smartphone-ul pliabil  Mate X a câștigat premiul GSMA pentru „Cel mai bun dispozitiv mobil prezentat la Mobile World Congress 2019”. Dispozitivul impresionat juriul prin mecanismul de pliere Falcon Wing, capacitatea de conectare pe rețelele 5G, interacțiunea dintre utilizator și smartphone, dar și capacitatea dispozitivului de a se încărca extrem de rapid, grație tehnologiei SuperCharge. Acest premiu special și extrem de râvnit de întreaga industrie este oferit de GSMA, organizatorul târgului de tehnologie, produselor lansate recent sau care urmează să intre pe piață și reprezintă cea mai prestigioasă recunoaștere a pionieratului în tehnologie. La începutul săptămânii trecute, la MWC19 Barcelona, Huawei a câștigat și o serie de premii GLOMO oferite de GSMA.
  • fiind o tehnologie atât de nouă și practic o combinație dintre două terminale smartphone de top plus mecanismul proprietar de prindere și tehnologia 5G, era normal să aibă un preț atât de mare. Practic este mai mult decât două telefoane 5G vândute separat. Așa că nu mi se pare deloc exagerat prețul. Exagerat mi s-ar părea să cumperi acest telefon la un abonament de 50 de euro pe lună.
  • Aștept să vină la test acest model și să pun la test acest model, sper să fie cu tot cu husă.