Am testat HUAWEI Watch 4 Pro, un smartwatch cu design special și toate funcțiile inteligente de care ai nevoie. Am spus-o și la review-ul Watch Ultimate: Huawei a reușit să se reinventeze, pe zona ceasurilor inteligente a devenit un lider imposibil de ignorat.

Pro și contra HUAWEI Watch 4 Pro

Avantaje:

  • design și materiale super-premium;
  • autonomie foarte bună;
  • senzori de mare precizie;
  • rezistență sporită;
  • curele care se pot schimba/asorta;

Dezavantaje:

  • preț relativ mare;
  • varianta titan poate fi destul de grea;

Detalii tehnice HUAWEI Watch 4 Pro

Ecran: 1.5 inch LTPO AMOLED, 466 × 466 px, PPI 310
Conectivitate: eSIM 4G / Wi-Fi
Senzori: accelerometru, giroscop, compas, senzor optic pentru ritm cardiac, senzor de lumină ambientală, barometru, senzor de temperatură, senzor EKG, senzor de adâncime
Material ecran: safir
Material corp: titan aerospațial
Material cadru: titan
Material brățară: titan sau piele
Adâncimea maximă: 30 m / 5 atmosfere
Memorie: 2 GB RAM
Stocare: 32 GB internă
Culori: Argintiu, Maro, Negru
Dimensiuni: 48.8 mm x 47.6 mm x 12.9 mm
Greutate: 65 gr
Baterie: 12 / 21 zile, încărcare wireless
OS: Harmony OS 3.1.0
Tehnologii: NFC, Bluetooth, IP68, GPS, microfon, speaker
Preț: 2.499,00 lei / 2.699,00 lei / 2.999,00 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Oferta la lansare

Atenție! Până pe 21 iunie este valabilă oferta în magazinul online Huawei. Cumpărătorii primesc cadou căștile Huawei FreeBuds 5i, o reducere suplimentară folosind codul A200NOU, puncte Huawei pe care le veți putea folosi pe viitor, plus livrare gratuită dacă luați de la ei. Ceasul are și garanție extinsă.
Oferta este limitată și ar trebui să profitați de ea.

Impresii după testare

Deja pot să spun că sunt familiarizat cu ceasurile Huawei. Sunt impresionate modelele premium, au puțini competitori în privința funcțiilor oferite. Aplicația mobilă este bună și oferă destule informații, vă povestesc mai jos despre ea. Din seria Watch 4 Pro am testat modelul de top, cel din titan și safir, care arată excelent și are numeroase inovații. Există un Watch 4 de bază, care vine cu oțel inoxidabil și curea de cauciuc. Există 4 Pro negru, cu corpul de titan și curea de cauciuc (fluoroelastomer), dar și 4 Pro maro, dotat cu o curea din piele. Cred că și varianta cu piele arată excelent și este mai accesibilă ca preț.

Versiunea titan stă bine pe mână, mi-a plăcut în mod special brățara din titan. Păstrează modul special de deschidere, apăsând lateral pe ea. Mi se părea scurtă, așa că am căutat cum se poate lărgi. Are piese în cutie, se conectează precum un Lego. Mi-am adăugat prea multe prima dată, apoi am mai scos. Acum stă perfect pe mână.

Pentru acest model, Huawei a inventat o protecție specială: Spherical Sapphire. Arată bine și oferă protecție extinsă. Ecranul LTPO devine standard în industrie pentru eficiența energetică crescută, poate atinge refresh de 1 Hz pe Always On Display (AOD).

HUAWEI WATCH 4 Pro are prima carcasă din titan de calitate aerospațială. Oferă ceasurilor inteligente aspectul de lux și rezistența necesară în timp. Titanul TC4 este cunoscut pentru a avea o rezistență mai mare, un raport rezistență-greutate mai bun și rezistență la coroziune în comparație cu titanul metalic. Are rezistența de 3 ori mai mare și duritatea de două ori mai mare față de titanul TA2.

Bateria integrată este mare și ține foarte bine. Poate duce peste 12 zile de utilizare cu toate funcțiile active, poate ține 21 de zile folosind mai mult setările de economisire a energiei. Se încarcă wireless, are un cablu cu accesoriu special în cutie. E greu de pus pe un suport wireless din cauza brățării metalice.

Are rating de rezistență la praf și apă IP68. De asemenea, este testat pentru scufundări până la 30 de metri (5 atmosfere). Mai mult, se poate folosi un eSIM pentru conectivitate continuă și pentru a lăsa telefonul original la birou. Puteți suna direct de pe el, are și microfon și speaker. Vorbiți de pe drum fără probleme. Asta e valabil și dacă ați uitat telefonul acasă.

HUAWEI WATCH 4 include 5 fețe de ceas nou create: Discover Series, Efficiency Series, Seria fotografică, seria Super Card și seria Big Number. În total sunt peste 20.000 de fețe de ceas din care utilizatorii pot alege. Tema care vine preinstalată are ca temă Spațiul. Această temă include șapte teme de afișare care reprezintă Pământul, Marte, Venus, Jupiter, Mercur, Saturn, Luna. Fața ceasului poate afișa și locația curentă sub forma longitudinii și latitudinii lor, cu alte informații cum ar fi data curentă și ciclul zi/noapte. În modul ecran complet, utilizatorii pot se cufundă în experiența interactivă a spațiului rotind coroana de
ceasul care, la rândul său, ar roti planeta pe ecran.

În plus, are funcții și tehnologii unice și o aplicație mobilă foarte bună.

Tehnologii și funcții speciale, plus aplicația mobilă

Când instalați aplicația Huawei Health și porniți ceasul, conectarea este aproape instant. Dacă nu l-a recunoscut instant, trebuie scanat un cod QR. Apăsați lung butonul dreapta-sus de pe ceas pentru a-l porni, selectați limba, faceți clic pentru a confirma acordarea de permisiuni, iar pe ceas apare un cod QR de conectare. Deschideți aplicația HUAWEI Health, selectați „Scanați” și scanați codul QR al ceasului. Confirmați permisiunile relevante în aplicație și faceți clic pe asociere pe ceas pentru a confirma.

Când interfața arată „vă rugăm să continuați pe telefon”, mai aveți câteva click-uri și e gata. Din aplicație vedeți instant activitățile realizate, ritmul cardiac și pașii, precum și alte informații care pot fi personalizate.

Exemplu de funcție unică: când ceasul detectează căderea, va afișa un pop-up pentru a verifica utilizatorul, cum ar fi „Ați căzut? Aveți nevoie de contact direct de urgență?”. Dacă atingeți SOS de urgență, ceasul va apela imediat contactul de urgență configurat anterior.

Seria HUAWEI WATCH 4 Pro oferă utilizatorilor Smart Health remindere privind starea de sănătate. Oferă în timp real mesaje care le reamintesc utilizatorilor să păstreze ritmul cardiac și nivelul de oxigenare al sângelui. Ceasul trimite notificări privind orice indicator anormal și oferă rapid pașii de urmat pentru a le rezolva.

Prin funcția Health Community a aplicației HUAWEI Health, utilizatorii pot adăuga membrii familiei și prietenii, permițându-le să acceseze și actualizările personale de sănătate. Puteți vedea starea lor de sănătate și rapoartele Health Glance. Utilizatorii pot primi alerte în ceea ce privește citirile anormale, permițându-le să urmărească îndeaproape sănătatea lor.

Concluzii

HUAWEI Watch 4 Pro este unul dintre cele mai bune ceasuri smart disponibile la ora actuală pe piață. Versiunea de top, din titan și curea metalică tot din titan, cu ecranul acoperit de safir, arată super-premium și include toată tehnologia de care aveți nevoie. Este pentru oamenii din companii care vor să se asorteze la o ținută smart. Dar care sunt în același timp foarte activi. Pasionați de fitness și sport, de drumeții montane, mers cu bicicleta și multe altele. Este un accesoriu foarte util și extrem de bine dotat. Pentru cei care vor o variantă, există și 4 simplu din oțel inoxidabil. Deloc de ingorat.

Galerie foto