Am testat și Huawei Watch D în vacanță și sunt entuziasmat de ce-au reușit să facă aici. Este adevărat, nu mai e ceasul clasic rotund al cărui design este foarte apreciat. Însă stă foarte bine și pe formatul dreptunghi și în plus vine cu două funcții esențiale pentru sănătate: monitorizarea tensiunii arteriale și realizarea de EKG-uri. Este certificat medical în România și are și declarație de conformitate UE. Plus că aduce toate celelalte funcții smart pe care le au și ceasurile normale.

Huawei Watch D tensiune arteriala

Pro și contra Huawei Watch D

Avantaje:

  • poți măsura regulat tensiunea arterială;
  • poți efectua EKG atunci simți că este nevoie;
  • este certificat medical pentru conformitate;
  • ai toate funcțiile smart de care ai nevoie;

Dezavantaje:

  • prețul este măricel (pe măsura tehnologiilor aduse);

Detalii tehnice Huawei Watch D

Ecran: 1.64″ AMOLED, 456 x 280 pixel, 326 PPI
Procesor: N/A
Memorie: N/A
Stocare: 4 GB
Carcasa: aluminiu
Senzori: accelerometru, giroscop, ritm cardiac, lumină ambientală, temperatură, presiune diferențială
OS compatibile: Android, HarmonyOS, iOS
Dimensiuni: 51 x 38 x 13.6 mm
Greutate: 40.9 g
Baterie: 320 mAh, 7 zile
Încărcare: wireless
Tehnologii: IP68, GPS, NFC, Bluetooth 5.1
Preț: 1.799 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 5 Media: 5]

Certificări oficiale

Huawei Watch D a primit avizul de funcționare acordat de Ministerul Sănătății din România prin intermediul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Acesta atestă faptul că dispozitivul poate fi considerat unul de tip medical, exact ca aparatele Sendo sau cele folosite de medici. Ceasul a primit și certificarea internațională europeană prin care se atestă faptul că poate fi utilizat ca dispozitiv medical.

Pe lângă măsurarea constantă a tensiunii arteriale, utilizatorii vor putea face o electrocardiogramă cu ajutorul senzorului integrat. Aplicația poate identifica automat unele bătăi neregulate. Aplicația de EKG de la Huawei este direct integrată cu cea mai nouă versiune a aplicației Huawei Health din AppGallery.

Oferta la lansare

Ceasul este lansat oficială astăzi, 9 ianuarie. Până pe 17 ianuarie, toți cei care cumpără de pe site-ul oficial intră în tragerea la sorți pentru un telefon Huawei Nova 9. Toți cei care se înscriu la newsletter pe site-ul companiei primesc un discount de 10%. Iar achiziția de la ei vă aduce puncte bonus și vă permite să extindeți garanția pentru acest produs. Huawei oferă transport gratuit pentru acest model.

Impresii după testare

Ceasul arată bine și mi se pare impresionant faptul că ia tensiunea fix cu o curea care se umflă, exact ca la dispozitivele medicale. Nu știu în acest moment cât de precise sunt datele. Nu am un aparat de tensiune acasă să fac măsurători paralele. Dar vedeți mai sus două certificări medicale importante, sunt convins că datele sunt valide.

Brățara care se umflă este comodă și stă plăcut pe mână. Nu strânge foarte tare, dar trebuie să fiți atenți la poziția corectă în care se măsoară. Cu cotul în poală și mâna în diagonală, cu pumnul în sus. Nu trebuie să te încordezi sau să ții mâna în altă poziție. Datele sunt consistente și am simțit o ușoară creștere a tensiunii după ce am băut cafeaua de dimineață. Mai multe nu știu, în test mi s-a părut foarte ok. Din ce știu, cam așa ar trebui să iasă.

Testul EKG nu arată precum acea analiză complexă făcută de dispozitivul medical. Am avut în teste și un dispozitiv cu EKG care îți dădea doar acel grafic, fără explicații. Posibil să îl printezi și să mergi cu el la un doctor pentru un răspuns. Ceasul Huawei dă mai degrabă un verdict: la mine nu a observat nimic deosebit.

Am folosit ceasul și pentru monitorizarea somnului. Este una din funcțiile smart de la Huawei. Tehnologia TruSleep 2.0 a fost dezvoltată și optimizată timp de o jumătate de deceniu. Poate efectua monitorizarea fazelor de somn, monitorizarea în timp real a ritmului cardiac și monitorizarea respirației în somn. Evaluează calitatea somnului fără a perturba somnul utilizatorului. Mie personal îmi plac alarmele pe ceas sau brățară. Are însă un mod smart, care te trezește fix când trebuie, fără să te sperie.

Sistemul identifică automat momentul optim al utilizatorului când adoarme și când se trezește. Face o analiză cuprinzătoare a somnului (inclusiv somn ușor, somn profund, REM și veghe). Va identifica cu exactitate șase tipuri de probleme tipice de somn, cum ar fi: adormire dificilă, somn ușor, trezire ușoară noaptea, trezire devreme, vise prea multe și program de somn neregulat. Are peste 200 de sugestii de somn pentru a ghida utilizatorii să doarmă în cel mai științific și sănătos mod.

Ceasul include tehnologia de monitorizare a stresului, TruRelax. Are un algoritm de urmărire a stresului pe tot parcursul zilei, dezvoltat în comun de Huawei și Institutul de Psihologie al Academiei Chineze de Științe. Poate monitoriza stresul utilizatorului și atunci când este prea mare, vă va aminti să eliberați stresul și să vă ajustați starea mentală.

Evident, am folosit ceasul pentru a urmări pașii realizați, efort fizic în diversele mele activități, calorii consumate, dar și oxigenarea (SPO2). Nu a recunoscut automat patinajul, am fost în AFI și am ars acolo vreo 400 de calorii. Oferă multe moduri de antrenament, (peste 70 de moduri). Este rezistent la apă și praf cu standardul IP68. Din păcate nu este conceput pentru înot sau alte activități care implică scufundarea în apă. Nu ar trebui să îl luați în dușuri fierbinți, izvoare termale sau saune, dar nici în timpul scufundărilor sau alte activități care implică presiune mare a apei, temperaturi ridicate, niveluri ridicate de umiditate sau apă cu curgere rapidă. Protecția nu este permanentă și poate scădea odată cu uzura zilnică.

Bateria oferă o autonomie de 7 zile în modul inteligent. Dacă îl folosiți mai intens, probabil ține 5 zile. Ceea ce mi-a plăcut este că s-a încărcat pe un pad wireless pe care îl am pe birou. Nu necesită cabluri speciale sau să cauți prin cutie accesoriul lui dedicat de încărcare.

Aplicația Huawei Health

Personal, aș prefera să am datele sportive și medicale fără ca acestea să fie colectate de cineva, undeva. Mă enervează necesitatea unui cont, mă deranjează că trebuie instalată altă aplicație. Însă nu cred că există la ora actuală vreun ceas smart care nu necesită cont sau aplicația lui dedicată. Iar apoi nu ai putea vedea clar și face analiza datelor respective fără să fie sincronizat cu un cont în cloud. Deci nu există vreo soluție în acest sens.

Aplicația Huawei rămâne printre cele mai bune, oferă acces instant la informații. Vezi într-un ecran cam toate informațiile, iar detaliile sunt la un click distanță. Vezi detaliile ceasului rapid, cât are bateria, ce fețe sunt disponibile pentru el, precum și celelalte setări. Îmi place de asemenea că pot de pe ceas să găsesc unde naiba am pus telefonul. Una dintre problemele zilnice.

Am citit de asemenea că utilizatorii Watch D vor putea să-și partajeze rezultatele exercițiilor fizice cu aplicația Strava. Este una dintre cele mai folosite și o comunitate populară a pasionaților de sport. Odată ce partajarea datelor este activată, utilizatorii își pot accesa datele colectate de smartwatch-ul lor Huawei pe site-ul Strava. Eu nu folosesc, deci nu am testat această funcție.

Concluzii

Huawei Watch D mi-a lăsat o impresie excelentă. Cred că în viitor ceasul va fi esențial pentru monitorizarea stării de sănătate. Pe măsură ce înaintez în vârstă îmi dau seama cât de important este acest lucru. Mă bucură faptul că pe zona de ceasuri smart există o concurență puternică, cu un focus special pe îmbunătățirea calității vieții. Iar acest lucru ajută la dezvoltarea unor produse tot mai relevante, care ne vor ajuta efectiv să trăim mai bine și mai mult.

Ceasul este foarte bine dotat, oferă multe tehnologii unice și funcții esențiale. Este cam scump acum, dar este justificat de tehnologia oferită. Așa că este un produs pe care îl recomand.

Galerie foto